Fel

Polgári karácsony Nagytétényben

tet1

Polgári karácsony Nagytétényben

 

Karácsonyfa kiállítás, fantasztikus, iparművészek által tervezett díszek, és játék kiállítás – várják a látogatókat a nagytétényi Kastélyban.

 

pixel

pixel
teteny2

Karácsonyfa és Játék 

A Nagytétényi Kastély immár hagyományosnak nevezhető karácsonyi programsorozata idén új elemekkel bővül! A látogatók által megszokott és várt „karácsonyfa-kiállítás” természetesen most sem marad el. Az iparművészek már lázasan dolgoznak az új díszeken. Ez alkalommal meghatározott témában kell gondolkodniuk: „ A JÁTÉK”! Ugyanis november 21-én nyílik, és január végéig látogatható az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből válogatott, főúri játékokat bemutató kiállításunk, melyen többek közt mívesen megmunkált stratégiai játékok, kártyák, kockák láthatók.

S hogy még élőbb és izgalmasabb legyen a kiállítás, a Színháztörténeti Intézet jóvoltából gyönyörű, korhű ruhába öltöztetett marionett bábokat is megcsodálhatnak a látogatók.

 

teteny1

Közös gyertyagyújtás

Az adventi hétvégéken, ( péntek, szombat, vasárnap ) 17óra 30-tól olyan neves művészek várják a közönséget, mint Szvorák Kati, Kudlik Juli, Berecz András, Hegedűs Endre és Hegedűs Kati, a Musica Historica együttes, Andrássy Frigyes operaénekes, valamint Győrffy Gergely hegedű művész.

Adventi vasárnapokon délután 16 órától közös gyertyagyújtásra várunk mindenkit a kastély parkjában, ahol a kerület óvodásaival és kisiskolásaival énekelhetjük az ismert karácsonyi dallamokat.

Idén először korcsolya pályával is várjuk a látogatókat, mely december 6-tól február végéig áll kicsik és nagyok rendelkezésére, naponta 10-20 óráig.

 

vintage-karacsony

Főúri játékok

Főúri játékok – az ostáblától a kártyákig című tárlata páratlan minőségű, főként a 18. századból származó, játékokat sorakoztat fel az Iparművészeti Múzeum kollekciójából. Tábla- és kártyajátékok, játékdobozok és a ma már szokatlannak tűnő mívesen kialakított kellékek között a legkorábbi szétnyitható játéktábla a 16. század végéről származik melynek gazdag, kései reneszánsz díszítése igazi különlegesség.

A nagy műgonddal, mesterien kialakított gazdag tárgyi anyag mellett az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Zsinórtánc című marionettkiállítása, valamint Szalma Edit grafikusmuvész Cirkuszcímű meseillusztrációs tárlata is megtekinthető.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása