Fel

Rajzpályázatot hirdet a Vasúttörténeti Park

vasut5

Rajzpályázatot hirdet a Vasúttörténeti Park

 

A Vasúttörténeti Park és a MetLife Biztosító Zrt. első alkalommal hirdet közös rajzpályázatot 3-7, illetve 7-12 éves korú gyerekek számára, “SIHU és én – egy nap a kedvenc vonatommal” témakörben.

pixel

pixel

vasut4

Európa legnagyobb vasúti élményparkja, a Vasúttörténeti Park 2000-ben nyitotta meg kapuját és azóta nagy sikerrel működik. Az elmúlt közel 15 év alatt számos szakmai-, illetve gyerek- és családi rendezvényt szerveztek a Parkban. Sok a visszajáró vendég is, akik igénylik a vonatokkal és vasúttal kapcsolatos tematikus rendezvényeket, valamint családi programokat.

A Park vezetősége szeretné, ha minél több gyermek ismerkedne meg a vasút történetével, a vasúti közlekedés szabályaival, a vasúti technikai fejlődésével, mindezt kötetlen, néhol játékos formában.

Ezt népszerűsítendő, a Vasúttörténeti Park megálmodta SIHUt, a gőzmozdonyt, aki a múzeum hivatalos „kabalája”. SIHU elkészítésekor a Parkban található 109.109-es nagy gőzmozdonyt vették a tervezők alapul, hogy némiképp „életszerű” legyen a jelmez a gyerekek számára. SIHU minden parkos eseményen házigazda, lelkesen várja a gyerekeket és családjukat, illetve számos interaktív programra, így a kerti vasútra, fordítókorongra, hajtányozásra invitálja őket.

vasut3

Szeptember 15-től a Vasúttörténeti Park a MetLife Biztosító Zrt-vel közösen rajzpályázatot hirdet 3-7, illetve 7-12 év közötti gyerekeknek, ahol megmutathatják rajz formájában, hogy hogyan is képzelik el egy napjukat SIHUval. A gyerekek  készíthetnek rajzot, festményt, kollázst,  montázst és  mozaikképet.

pixel

A pályamunkákat október 15-ig kell elküldeni postai úton vagy emailben.

pixel

A beérkezett pályamunkákat a múzeum október 21 – november 2. közötti időszakban ki is állítja az Orient-csarnokban. Az október 20-án kihirdetett, kategóriánkénti első 3 helyezett értékes nyereményekkel gazdagodik, így például éves családi parkos belépőjeggyel, illetve MetLife ajándékcsomagokkal.

 

A pályázat pontos kiírása a www.vasuttortenetipark.hu, illetve a www.facebook.com/vasuttortenetipark.hu oldalon olvasható.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása