Fel

Rúgd be, Pepe!

pep1

Rúgd be, Pepe!

Álmodozni? Szabad!  Avagy hogyan került a kutyával focizó kisfiú a legnagyobbak közé? Talán nem tűnik túl eredeti megállapításnak, de a legtöbb kisfiú tényleg imád focizni. Aligha akad köztük olyan, aki ne szeretett volna legalább egyszer világhírű focista lenni. A bajnoki meccseket és világversenyeket nézve vágyakozva gondolnak arra, hogy milyen lehet ott futballozni a reflektorfényben, a legjobbak között.

pep2

Akármennyire is elérhetetlennek tűnik az ő életük, egyszer ezek a focisták is voltak gyerekek, és valószínűleg ugyanúgy epekedtek, mint a mai kisfiúk.

 

A Rúgd be, Pepe! című mesekönyv hiánypótló a piacon, hiszen kivételesen hiányoznak belőle a tündérek, manók és egyéb mesés lények. Ezek helyett olyan üzenetet közvetít a gyerekeknek, amit kevés mesekönyv: megéri elég bátornak lenni és hinni az álmainkban.

 

Ez a mesekönyv elsősorban a fociról szól. Pontosabban egy kisfiúról, aki imád focizni, és aki végül odakerül, ahová vágyik, a nagyok közé. De mindemellett sok más dolog is előtérbe kerül: a kitartás, szeretet, a barátság és a család fontossága, az, hogy alakuljanak bárhogy is a dolgok, a szeretteinknek

 

A mese karakterei épp olyan hétköznapiak, mint mi magunk. Pont úgy vágyakoznak, álmodoznak, félnek, játszanak, mint mi. Ettől lesz Pepe, Mika, Cili és Tipli olyan szerethető, olyan ismerős. A modern, színes és finom humorral elkészített rajzok remekül kiegészítik a történetet, ahol éppolyan gyorsan peregnek az események, mint egy izgalmas film kockái.

pep4
Pepe igazi focibolond

Amikor csak teheti, a labdát rúgja négylábú barátja, Tipli kutya társaságában. Nagyon büszke a bátyjára, aki tagja a nagy csapatnak, de talán még most is sóvárogva nézné a meccseit a pálya széléről, ha Mika egy nap el nem viszi magával edzésre. Az események innentől fogva úgy peregnek, mint egy izgalmas film kockái: feltűnik a híres edző, lesz egy fontos meccs, sőt megesik egy csodagól is. Aztán valaki dühbe gurul, más pedig nyaktörő mutatványra készül és lesz nagy ijedtség.

 

A történetből megtudhatjuk, hogyan került a kiskutyával labdázó fiú a nagyok közé és mi történik az után, hogy a stadion közönsége egy emberként kiáltja: Rúgd be, Pepe!

 

 

Silas Larate: Rúgd be, Pepe!

gyerekkönyv, mese

Illusztrátor: Balassa Nikoletta

2290.- Ft

keménytáblás,  48 oldal, 210 x 210 mm

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása