Fel

Rumini, Babóca, Palacsinta tábor …

pagonykonyvek1

Rumini, Babóca, Palacsinta tábor …

16 gyerekkönyv, melyekért el kell jönnöd a Könyvhétre (2016. június 9-13. között várunk a Vörösmarty téren.) A Pagony Kiadó könyvheti újdonságai. 

 

pixel

pixel
kufli

Kisebbeknek

 

Bartos Erika: Babóca, a katicalány – lapozó

Bartos Erika: Bogyó, a csigafiú – lapozó

Bartos Erika ezúttal a legkisebbeket lepi meg: indul a Bogyó és Babóca lapozó-sorozat! A két új könyvecskéből megtudhatjuk, hogy hol lakik Bogyó és Babóca, milyen a házuk kívül és belül, megismerjük kedvenc tárgyaikat, játékaikat, színeiket, ruháikat – és persze a többi szereplőt is, például Gömbit, Baltazárt, Vendelt és Pihét, akiknek új kis „személyi igazolványával” kicsit később, ősszel találkozhatsz majd!
Ár: 1390 Ft | Korosztály: 0-3

 

 

Dániel András: Jó éjszakát, kuflik!

Az IBBY-díjas Dániel András virgonc kuflijai visszatértek!

Az elhagyatott réten mindig hét ágra süt a nap és halmokban áll a vadmarcipán… Vagy mégsem? A kuflik élete sem könnyű! Időnként például olyan vakítóan ragyog a telihold, hogy Fityirc és Valér nem tud aludni tőle. Nincs más hátra: le kell kapcsolniuk a Holdat. De hogyan lehetne eljutni oda, ha a kuflinál éppen nincsen zsebrakéta? Tarts a hét kuflival, mert az elhagyatott réten lenni a lehető legjobb mulatság!
Ár: 1990 Ft   |   Korosztály: 2-5

 

 

Jeli Viktória – Horváth Ildi: Dönci és a varázstakaró

Dönciék nemrég költöztek új lakásba. Még minden játék dobozokban áll, Döncinek nincsenek barátai. Hiányzik neki a szomszéd cica, a kisvasút, a kert. Még szerencse, hogy mindig vele van a varázstakarója, ami alá elbújhat, ha rossz a kedve, és segítségül hívhatja, ha nem tud megoldani valamit. A varázstakaró alatt bármit el lehet képzelni! Jeli Viktória egyszerű, kedves meséi a legkisebbek mindennapi problémáit mutatják be.
Ár: 1990 Ft | Korosztály: 2-5

 

 

Vadadi Adrienn – Pásztohy Panka: A Palacsinta tábor

Itt a nyár, vége van az ovinak! De az ovisoknak még nem kell elbúcsúzniuk egymástól. Amíg anya és apa dolgoznak, ők a Palacsinta táborban mulatnak az óvó néni kertjében. Itt annyi mindent lehet csinálni, amit év közben nem: fára mászni, térképpel nyomozni, báránykát szelídíteni, patakban tapicskolni, hajót úsztatni és sártengerben dagonyázni. No meg persze sütni-főzni: például palacsintát! Tarts Leával, Petivel és a többiekkel a Palacsinta táborba!
Ár: 2990 Ft   |   Korosztály: 3-6

 

 

petya

Kicsit nagyobbaknak

 

Harcos Bálint – Bognár Éva Katinka: Petya és Tulipán

Ismerd meg Petyát, ezt a vörös hajú, rátermett kisfiút! Egy rozoga bérház legfelső emeletén lakik, a padlás alatt. Na persze nem egyedül: itt lakik még Aurél, egy nagybajszú cincér; Berci, a mókus; Ficam, a balerinának készülő flamingó és persze Mezítláb Jaguár. Ám mindenekelőtt és elsősorban itt van Tulipán, ez a nagy, bumfordi, imádnivaló medve. Épp most esett be a padlásról. De mit keres Petyáéknál? Honnan jött? És mi az a rejtélyes Sundabunda Cirkusz? Iblekra és Hopplekra tényleg boszorkányok? Ki az a titokzatos, Hergenszőrif nevű őz, aki imádja a találós kérdéseket? És legfőképp: hová tűnt Apu? Ezt mind ki kell deríteni: még ma! Harcos Bálint ismerősen humoros szövege ezúttal Bognár Éva Katinka elbűvölő és karakteres képeivel párosul.
Ár: 2990 Ft   |   Korosztály: 5-8

 

 

Kertész Erzsi – Kasza Julianna: NEM mese

NEM-et mondani tudni kell! Hallottál már például a „cincogó NEM”-ről? Vagy a „lerepül a hajad NEM”-ről? Esetleg a „kerek perec NEM”-ről? Hát a „köszönöm, NEM”-ről? Ezekről, és még sok-sok -féle NEM-ről szól Kertész Erzsi író-pszichológus új könyve, na és persze arról, hogy merjünk nemet mondani. A Kasza Julianna által illusztrált mesekönyv a 2015-ös Aranyvackoron a zsűri 2. díját és a Pagony különdíját is elnyerte.
Ár: 2790 Ft   |   Korosztály: 5-8

 

 

Verstegen, Jeska: Kannácska királykisasszony, ford. Rádai Andrea

Kannácska királykisasszony mindig töri valamiben a fejét. Hol a kastély tetejére mászik cicát menteni, hol Géza gazda malacait szállítja el a születésnapjára kapott helikopterrel, hol egy hintóméretű labdát rendel magának telefonon.  Szerencse, hogy ez se Anyakirálynőt, se Apa tábornokot, se Nagypapa herceget nem zavarja. Így aztán többnyire egy jó nagy puszival vagy esti mesével végződnek a kalandok. Hiszen Kannácska királykisasszony legfontosabb törvénye: minden gyereknek fel kell olvasni egy mesét elalvás előtt! A rövid, aranyos és vidám történetek minden királylányos kislány kedvencei lesznek!
Ár: 2990 Ft | Korosztály: 5-8

 

 

Schmidt, Annie M.G. – Dániel András: Viplala, ford. Varga Orsolya

Viplala akkora csak, mint egy radír. Elszökött a saját világából, és most a Blom családnál talált menedéket. Ám hiába kicsike Viplala, ha elég dühös vagy rémült, bárkit el tud pittyenteni. Hogy mi történik ilyenkor? Az elpittyentett illető vagy kővé válik, vagy apróra összemegy.  Ez történik Blom bácsival, Nella Dellával és Jánoskával is: Viplala úgy akarja megmenteni őket a rendőrtől, hogy összezsugorítja a teljes családot, ám a visszapittyentés már nem megy neki… Blom bácsiéknak tehát bujdosniuk kell. Ajaj, Viplala, ezt hogy fogod megoldani? Az Andersen-díjas Annie M.G. Schmidt regénye Hollandiában már klasszikus, több tucat kiadást ért meg. Nálunk a könyv most Dániel András utánozhatatlan hangulatú rajzaival jelenik meg.
Ár: 3490 Ft |   Korosztály: 5-10

 

 

rumini

Önállóan olvasóknak

 

Gévai Csilla – Baranyai (b) András: Amíg olvasunk (Most én olvasok-sorozat, 1. szint)

A Most én olvasok!-sorozatban a Pagony legkiválóbb szerzői írnak: Berg Judit és Finy Petra után most Gévai Csilla folytatja az Amíg utazunkban már megismert Panni és Doma történeteit, négy, különböző nehézségi szinten. Az első kötetben Panni van a főszerepben: éppen most fejezte be az első osztályt, és megkapja a bizonyítványát, mellé pedig egy szép könyvet. Csakhogy az olvasás még nem igazán megy neki. Bali bácsi segít neki: sütibetűt sütnek, szóvárost építenek és persze egy nagyot fagyiznak!
Ár: 2200 Ft |   Korosztály: 7-10

 

 

Igaz Dóra: Nyár, nagyi, net, ill. Horváth Ildi

Berci nem akar nyáron sem karatetáborba, sem nyelvtanfolyamra menni. Igazából nincs semmi máshoz kedve, mint számítógépezni. A szülői ítélet: szünidő a nagyinál, vidéken, jó levegőn. De mi történik, ha kiderül, hogy nagyinak egy egészen szuper tabletje van, és egyáltalán nem is haragszik a számítógépezésért? Igaz Dóra könyve ugyan gyerekekről szól gyerekeknek, de igazán tanulságos lehet szülők számára is: hiszen rengetegen szembesülnek azzal a hétköznapi problémával, hogy a gyerek minden percét a monitor előtt tölti. Miért tűnik úgy, mintha a felnőttek és a gyerekek nem ugyanazt a nyelvet beszélnék, amikor erről van szó? Hogyan lehetne ezen változtatni? A regény egy igazán kedves, szuperlaza nagyin keresztül válaszol ezekre a kérdésekre.
Ár: 1990 Ft   |   Korosztály: 7+

 

 

Berg Judit – Kálmán Anna: Rumini kapitány

Megérkezett a nyolcadik Rumini!
Galléros Fecó csatlakozik a Kartács-tengerre tartó Szélkirálynőhöz, hogy elrabolt kisfia és Sajtos Rozi nyomába eredjen. Újra együtt hát a legénység! De egy végzetes baleset során Rumini és Fecó eltűnik, később a Szélkirálynő is végveszélybe kerül, ráadásul nem kevesebb, mint három gonosz keresztezi hőseink útját: Pengecsőr báró, André de Majré és Vipera. Földön, vízen, levegőben zajlanak a váratlan és sorsfordító események, amelyek megállíthatatlanul sodorják a jól ismert tengerészeket az utolsó nagy megmérettetés felé. Kálmán Anna különleges rajzain opálbálnák, amandina pintyek, mérgezett karmú baglyok és nyílméregbékák kelnek életre, akik mind fontos szerepet játszanak a történet alakulásában.
És hogy hogyan lesz Ruminiből kapitány? Kiderül a sorozat legújabb, záró részéből!
Ár: 3490 Ft   |   Korosztály: 7-12

 

 

kepler-konyv

Kiskamaszoknak

 

Evans, Lissa: Stuart Horten talányos trükkjei, ford. Wertheimer Gábor

Az apró kis Stuart Horten visszatért! Hogy ki is az a Stuart? Egy kicsi, de bátor tízéves srác, aki barátjával, a kíváncsi és eszes Aprillel megtalálja a fiú nagybátyjának, Tonynak a bűvészműhelyét, ahol hat titokzatos találmány várja, hogy megfejtsék a titkát. Mindegyik egy betűt rejt, amelyet összerakva Stuarték megtalálják a nagybácsi végrendeletét. Akié a végrendelet, azé a sok varázslatos masina. Stuar és April tehát hosszú útra indul, és minden erejükre, eszükre és kitartásukra szükségük van, hogy az út végére érjenek. Ráadásul a gonosz Jeannie keze még a múltból is utánuk nyúl…
Ár: 2990 Ft   |   Korosztály: 8-12

 

 

Parvela, Timo: Kepler 62. – A játék, ill. Pasi Pitkanen, ford. Kovács Ottilia

A Föld erőforrásai fogytán vannak, egyre kevesebb embernek jut élelem és lakóhely. Az emberiség küldetést szervez: a KEPLER62 bolygórendszerben találtak egy a Földhöz hasonló, lakható égitestet. De vajon mi köze ennek a Kepler62 számítógépes játékhoz, amit állítólag senki sem tud végigjátszani? Ari és Joni, ez a mindenre elszánt testvérpár megszerzi egy játékot, ami beszippantja a fiúkat… Vajon álomvilágba vagy rémisztő lázálomba vezet az út az utolsó utáni szinten? Timo Parvela a finn ifjúsági irodalom legnépszerűbb szerzője, számos könyve jelent már meg magyarul is. A szépirodalomra és a kalandra éhes olvasók egyaránt kedvelik.
Ár: 2990 Ft   |   Korosztály: 8-12

 

 

Oomen, Francine: Léna titka, ford Rádai Andrea

Léna szülei elváltak. Ezzel együtt – mintha nem lenne épp elég változás egy tizenegy éves életében – az egész világ a feje tetejére állt. Apa elvárja, hogy Léna otthon érezze magát az új barátnőjénél és barátkozzon az új testvéreivel, akikre rettenetesen féltékeny. Anya pedig újabban állandóan furcsán viselkedik, ráadásul anya új párjának fia elképesztően helyes… Vajon beleszerethet az ember a mostahatesójába? Léna lelkét annyi gond és titok nyomja, hogy az már szinte elviselhetetlen. A szülei eleinte csak azt látják, hogy az ő aranyos kislányuk egyszerre szörnyű dolgokat művel, de aztán rájönnek: nemcsak a saját életüket kéne rendbe hozniuk, hanem Lénára is oda kell figyelniük! Vajon megtalálja Léna a helyét? Sikerül megbékélnie a két új családdal?
| Korosztály: 9-12

 

 

Kuijer, Guus: Polli – Mindörökké együtt, ford. Wekerle Szabolcs

Polli költő szeretne lenni, de költőnek lenni nem egyszerű. Mimún, Polli szerelme szerint egy lánynak nem is való egyáltalán. Micsoda hülyeség! Apa pedig hiába költő, egy verset se írt még. Az meg mindennek a teteje, hogy Polli szuper anyukája épp Polli osztályfőnökével jön össze. Még szerencse, hogy hétvégén el lehet utazni a nagyszülőkhöz, ahol Pollinak saját kis bocija van, és ahol nyugodtan merenghet az élet dolgain… Guus Kuijer regénye nem megoldani akarja a problémákat, hanem megmutatni, hogy mit lát és mit érez Polli, miközben küzd a körülötte lévő világgal. Egy nem átlagos lány magával ragadó, gyönyörűen megírt, kivételes története.
| Korosztály: 10-14

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása