Fel

Sárkánykalandok II. – Balatonfüred lovagjai

FB2

Sárkánykalandok II. – Balatonfüred lovagjai

Tavasszal egy réges-régi tölgyfaszekrény titkos ajtaján át különös vendégek érkeztek a bükfürdői Danubius szállodába: egy csapat sárkánygyerek. Nyomukban izgalmas kalandok egész sorával, és egy rejtélyes szövetséggel, amit a hotelben nyaraló gyerekekkel kötöttek. Megjelenésüket számtalan rejtély kísérte, miközben a mesés Rejtekfölde lakói közül egyre többen bukkantak fel a mi világunkban. És a bükfürdői sárkánykalandok most folytatódnak… méghozzá Balatonfüreden!

pixel

pixel

A Sárkánykalandok, „A könyv, ami a valóságban folytatódik”, egy fordulatos mese, mely kisiskolások és mesét kedvelő felnőttek számára egyaránt élvezetes olvasmány! A kalandos történet párhuzamos világok, Rejtekfölde és Zsibongócia eseményeit köti össze. Az első egy mesevilág, utóbbi egy mozgalmas családi szálloda, a két világot pedig egy rejtélyes szállodai szoba köti össze.  A titkos szobát benne a két világ közt átjárást biztosító tölgyfa szekrénnyel persze hamar felfedezik a szálloda legkisebb lakói és barátságot kötnek a felnőttek számára láthatatlan, fura szerzetekkel.

Nemcsak a gyerekbarát szálloda ihlette meg az írót, hanem a történet is a Danubius marketingeseit: a Danubius Bubbles Club életre keltette a történet elemeit, így a könyv valóban a valóságban folytatódik! A szálloda zegzugos folyosóin, zsibongó közösségi tereiben és hatalmas kertjében megelevenedik a történet: a leleményes kis vendégek megtalálhatják a titkos 336/b szobát – melynek falra festett berendezési tárgyai a valóságban folytatódnak -, Kvantusz mester medencéjét és a mestert magát, a Színfalókat és persze a 4 sárkány – a nagyevő Drazsé, a bölcs Dany, az éles elméjű Tiko és a makrancos kis Yoyo – is rendszeresen felbukkan!

 

cover

 

A Sárkánykalandok I. – bükfürdői kalamajka sikere után nem volt kétséges, hogy lesz folytatás. Felhőhegyi Balázs, a történet megálmodójának fantáziája ismét szárnyra kapott, Balatonfüredre röppent és a mindannyiunk szívének kedves Magyar Tenger partjára teleportálta a mesehősöket.

A kétezer szeplős ikrek unokatestvérükkel, Fintorkával, ezen a nyáron a Balatonnál nyaralnak. Még élénken élnek bennük a tavalyi élmények, amikor igazi sárkányokkal keveredtek csodálatos kalandokba. Vajon azóta sikerült újdonsült barátaiknak kiűzni világukból a Fagyurakat? Túl tudtak járni Mordbezár, a gonosz ármánykobold eszén, és visszatérhet a derű a meselények lakta Rejtekföldére?

Nem kell sokat töprengeniük a válaszokon, mert hamarosan megérkeznek a szállodába sárkánybarátaik is, akikkel azonnal belecsöppennek a kalandok kellős közepébe. Éppen a hétpróbás gazfickót, a trükkös Méregzsákot üldözik, amikor egy különös forgószél kettészakítja a társaságot. Hőseinknek így mindkét világban helyt kell állniuk: Marci és Drazsé Rejtekföldén rekednek, míg a többiek Balatonfüreden próbálják kézre keríteni a csalafinta bajkeverőt, miközben készülnek a Nagy Aranyhal tusára. Ezalatt a jóságos Esthajnal királynő továbbra is mély varázsálomba merülve alszik.

A Sárkánykalandok második kötetében találkozhatunk Rejtekfölde meglepő és mókás teremtményeivel, végigkísérhetjük a tettre kész csapat fordulatos kalandjait, és talán fény derül a két világ közös titkára is.

Felhőhegyi Balázs vidám és fordulatos meséjét Németh Gyula csodaszép illusztrációi keltik életre.

Régi rejtekföldi mondás, ha körülötted bujkál a varázslat, ne sokáig töprengj, vesd bele magad! A Sárkánykalandok II. Balatonfüred lovagjai  november végétől lesz kapható a Danubius szállodákban, a Pagony könyvesboltokban és a www.jateknet.hu –n.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása