Fel

Szóból ért az ember

Szóból ért az ember

A Bibó István Gimnázium immár 17. alkalommal rendezte meg országos szövegértési versenyét: a központi téma ezúttal Miklósa Erika operaénekesi tevékenysége volt – a művésznő ugyanis az iskola diákja volt, emellett Kiskunhalas díszpolgára. A verseny megnyeréséhez természetesen nem volt szükség az életmű behatóbb ismeretére, hisz a feladatokkal pusztán a tanulók szövegértési képességeire voltak kíváncsiak a rendezők.

 

 

 

 

 

Számos különdíjat is kiosztottak

 

A verseny a következő szakaszokból állt: hangzó szöveg írásbeli feladatokkal, írásbeli feladatok, illetve szövegolvasás és –elmondás. A versenyt végül a Bibó Gimnázium tanulója, Farkas Flóra nyerte, aki a maximális 90 pontból 70-et szerzett. A második Nagy Luca Sára (veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, 69,5 pont), a harmadik pedig Erdődi Lili (szegedi Ságvári Gyakorló Általános Iskola, 68,5 pont) lett.

 

Farkas Flóra és Erdődi Lili különdíjat is kaptak, előbbi a legjobb szövegmondóként, utóbbi a legjobb feladatmegoldóként. A legjobb szövegértőnek a szegedi Ságvári Gyakorló Általános Iskola diákja, Borsos Dóra bizonyult, aki az összesített versenyben megosztott negyedik helyet szerzett. Különdíjban részesült a Bibó Gimnázium testvériskolájának, az őri Bibó István Általános Iskolának legeredményesebb tanulója, Kovács István is, aki egyébként huszonkettedik lett a versenyen.

 

Ezenfelül dr. Szabó Miklósné is jutalmazott két tanulót, a Bibó Gimnáziumból kikerült Jámrik Gyöngyvért, valamint a szintén Kiskunhalason, a Felsővárosi Általános Iskolában tanuló Erdélyi Ákost. A helyezettek és különdíjasok jutalma oklevél és könyvcsomag volt, de emléklappal és könyvjutalommal minden résztvevő munkáját elismerte a versenybizottság. Emléklapot – a verseny anyagát tartalmazó CD-vel együtt – a felkészítő tanárok is kaptak.

 

 

Rendhagyó divatbemutató tarkította a programot


A verseny közben egyébként a felkészítő tanárok és a kísérők sem unatkoztak: dr. Balázs Géza nyelvész az e-retorikáról tartott előadást, a szünetben pedig egy rendhagyó divatbemutató zajlott, ahol sajtótermékekből készített ruhákat vonultattak fel a diákok. Az aulában Kőrösné Mikis Márta diorámáit lehetett megtekinteni, az emeleten pedig bábkiállítás várta az érdeklődőket. A versenyt – összegző gondolataival – Pintér András igazgató zárta.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása