Fel

Szülinapi zsúr kisfiúknak

fiuzsur1

Szülinapi zsúr kisfiúknak

Ki ne pillantana vágyakozóan az égre, amikor feltűnnek az élénk színekben pompázó hőlégballonok? Amióta világ a világ, az emberek mindig irigyelték a madaraktól a repülés tudományát, különösen igaz ez a gyerekekre, a kisfiúkra.

 fiuzsur2

Szálljunk hát be a képzeletbeli hőlégballonunkba és kezdjünk el egy mesebeli utazást a felhők közt.

 

Hélium és lampion

Talán első hallásra nehéz feladatnak tűnhet hőlégballonokat varázsolni a lakásba, de egy kis leleményességgel könnyedén boldogulunk majd.

 

fiuzsur5

Használhatunk héliumos lufikat, vagy egyszerű, színes lampionokat. Ezzel máris megvan a ballon. Kis kosárkákból kialakíthatjuk az utazókosarakat is, ebbe tehetjük majd az ünnepi finomságokat.

 

Felhők közt

Damillal akasszuk fel a lampionokat, de csak olyan magasra, hogy a gyerekek elérjék. Fehér textilből, pl. tüllből készítsünk felhőket, ezeket szintén akasszuk fel a lampionok közé. A kosarakat tehetjük az asztalra is, így a damil csak a lampiont tartja, a kosárka az asztalon nyugszik. Már csak meg kell töltenünk őket finomságokkal.

 

fiuzsur6

 

Lufi minden mennyiségben

Kínáljuk a gyerekeket pogácsával, sós és édes aprósüteményekkel, ezeket mind beletehetjük a kis utazókosarakba. Az üdítős üvegekre és a poharakra is köthetünk héliumos lufikat, a gyerekek oda lesznek érte.

Gondoskodjunk innivalóról is, például kínáljunk bodzaszörpöt, úgyis itt a szezonja és szinte minden gyerek szereti.

 

torta

 

Repülő torta

Ne feledkezzünk meg a tortáról sem. Manapság sok cukrászda készít különböző formatortákat, de egy kosár alakú tortát magunk is el tudunk készíteni. Kössünk erre is egy lufit és máris kész a hőlégballon torta. Ugye milyen egyszerű? Bekészíthetünk a kis vendégeknek néhány, lufival díszített nagyobb fonott kosarat is, amibe a játékokat tesszük, vagy akár kedvükre bele is ülhetenek, ezzel is fokozva a hangulatot. Most már minden készen áll a felszállásra, jó szórakozást!

 

Forrás: http://www.teunneped.hu/cikkek/szulinapi-zsur-kisfiuknak-meses-utazas-felhok-kozott-holegballonnal

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása