Fel

Tanítható a mai magyar irodalom?

Tanítható a mai magyar irodalom?

Természetesen igen a válasz, ami viszont újabb kérdést vet fel: ”Hogyan kezdjünk hozzá?”. Ez utóbbira igyekszik megadni a választ – elsősorban az irodalomtanároknak – a Magyartanárok Egyesületének módszertani tábora, július 4-8 között, Szekszárdon.

Öt nap alatt az irodalom körül

Az ötnapos módszertani tábor immár bő évtizedes múltra tekint vissza, 1998 óta minden nyáron megrendezik, az idei szakmai programok középpontjában egy klasszikus szerző, Mészöly Miklós, valamint egy kortárs alkotó, Háy János néhány műve áll. Mellettük természetesen szóba kerülnek más, Szekszárdhoz kötődő szerzők is – Babits Mihály, Baka István, Parti Nagy Lajos.

A munka elsősorban kiscsoportos, szemináriumi formában zajlik, ám a közös elemzéseken és beszélgetéseken kívül rendeznek más fontos programokat is. Lesz filmnézés és filmelemzés, városnézés, néhány előadás, játék, valamint beszélgetés egy kortárs magyar szerzővel, Háy Jánossal.

Magyarosok előnyben

A szakmai táborba azokat várják, akik a magyartanítás ügye, az iskolai módszerek, a tanítási gyakorlat felfrissítése, a mai magyar irodalom taníthatósága iránt érdeklődnek. A módszertani tábor egyben 30 órás továbbképzésnek is minősül, de a rendezvény, és szívesen látnak nemcsak gyakorló egyúttal gyakorlott kollégákat, hanem pályakezdőket és egyetemistákat is.

A tábor szakmai vezetője Arató László, a jelentkezési határidő 2011. május 1.

Jelentkezni az alábbi címeken lehet: magyartanarok@gmail.com vagy

Magyartanárok Egyesülete, 1088 Bp. Múzeum u. 7., Kossuth Klub

A Magyartanárok Egyesületének nyári módszertani tábora:

Szekszárd, 2011. július 4. – július 8. (hétfőtől péntekig)

További információk a http://magyartanarok.fw.hu honlapon találhatók

Programajánlónk: egyszervolt.hu/ajanlo/hogyan-kezdjunk-hozza_25434.html

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása