Fel

Tippek kreatív gyerekeknek – Húsvétra

nyuszi-cim

Tippek kreatív gyerekeknek – Húsvétra

 

Az év egyik legkreatívabb időszaka a húsvét, hiszen annyi mindent lehet ilyenkor csinálni! Nyuszikat, tojástartót, festett tojást – olyasmit, amit máskor nem szoktunk. Ehhez gyűjtöttünk össze néhány ötletet.

pixel

pixel
cserepnyusziCserépnyuszi
Gondoltad volna, hogy még egy egyszerű kis cserép is alkalmas arra, hogy húsvéti nyuszi legyen belőle? Kell még hozzá néhány apróság, de egyik se drága, vagy bonyolult. Vidám húsvéti díszt készíthetsz.
http://egyszervolt.hu/muhely/muhely-cserepnyuszi.html

 

tojas-allatkakHúsvéti tojás állatkák
“Állati mókás”, és ráadásul soha meg nem romló hímes tojások papírból, filcből. Ha szeretsz ragasztani, színezni – élvezni fogod!
http://egyszervolt.hu/muhely/muhely-tojas-allatkak.html

 

csokinyusziCsokinyuszi úrfi tojástartó
Az egyszervolt.hu-n, a Versfilmek között találhatod a Csokinyuszi úrfik c. darabot. Erre a témára készítettünk egy jópofa tojástartót, melyhez előbb ki kell printelned egy pdf-filet, amit ott találsz az oldalon. Ugyanitt minden lépését leírjuk a készítés műveletéhez.
http://egyszervolt.hu/muhely/muhely-csokinyuszi-urfi.html

 

husveti-szalvetaHúsvéti szalvétatartó
Húsvétkor együtt a család, finomakat eszünk, és az is fontos, hogy szép legyen a terített asztal. Készíts névre szóló szalvétatartót, a család és a vendégek biztosan imádni fogják!
http://egyszervolt.hu/muhely/muhely-husveti-szalvetatarto.html

 

festett-tojasHúsvéti tojásfestés – a Kati-patikától
Húsvétra egy természetes tojásfestés módszert mutatunk be. Hagymalével és céklaléval színezünk! S emellett berzselünk is. Hogy mi az a berzselés, a videóból megtudhatjátok.
https://www.youtube.com/watch?v=-S9coMxqqQg

 

tojasosRáadás: Spenótos tojás
Ha hozzáférsz a konyhaasztalhoz is, érdemes egy jó kis tojásos ételt is kipróbálni. A sonka mellett a tojás a másik kötelező étel húsvétkor, mi most spenóttal társítottuk.
http://egyszervolt.hu/muhely/spenotos-tojas.html

 

És végül:

Ha van a tarsolyodban hasonló ötlet, készítsd el, fotózd le a készítés lépéseit, írj hozzá rövid szöveget és küldd el az egyszervolt.hu szerkesztőségébe és mi megjelentetjük.
(email: info@egyszervolt.hu)

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása