Fel

Történelmi tetthelyek

kossuth5

Történelmi tetthelyek

 

Messze járnak azok az idők, amikor a történelem csupán bemagolandó évszámokból állt. Hiszen az évszámok mögött izgalmas történetek rejlenek. A Történelmi tetthelyek szerzője kalandos nyomozásokon vezeti végig gyerekhőseit és felnőtt olvasóit, akik szinte “észrevétlenül” szereznek széles körű kulturális, történelmi ismereteket az ókori Egyiptomról vagy a felfedezések koráról.
pixel

pixel

 

Renée Holler: Mentsük meg a fáraót!

Rejtvényes krimi a régi Egyiptomból

kossuth4

I.e. 1250-ben járunk, Egyiptomban. Thuja apját és testvérét sírrablással vádolják: márpedig azért halálbüntetés jár. Hogy megmentse őket, Thuja és barátja, Hapu a sírrablók nyomába ered. A nyomok Ptahhotep varázsló sírjához vezetnek. Thuja és Haput az izgalmas nyomozás során az olvasóval együtt fejti meg a hieroglifákból álló titkos írást, együtt rakják össze a papiruszkép darabkáit, együtt keresik meg a térképen a varázsló sírját és közösen jönnek rá, melyik kövekre léphetnek a veszélyes, kígyóktól nyüzsgő veremben. Olvasónk pedig eközben, észrevétlenül, ismereteket nyer erről az izgalmas és távoli korszakról.

http://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/3160/mentsuk-meg-a-faraot

 

Renée Holler: Veszély a Santa Marián.

Rejtvényes krimi Kolumbusz korából

kossuth2

Mindenki tanulta történelem órán ezt a dátumot. Ekkor érte el az India meghódítására induló Santa Maria Amerika partjait. Igen, az évszám 1492. De sok más is történt ebben az időpontban. A kikötőben Juan, és barátja, Pedró szökött fegyencek keresésére indulnak, akik elrabolták Juan húgát, Elenát. Sikerül-e Elena nyomára bukkanni, mielőtt kifut a Santa Maria? Velük nyomoz a könyv olvasója is, aki titkos írást fejt meg, bűvös négyzetbe keresi a számokat, vagy hangok után nyomoz a Santa Maria rakterében. Kevés az idő: Kolumbusz hajója hamarosan hosszú útra indul.

 

http://www.kossuth.hu/adatlap/konyv/3222/veszely-a-santa-marian

 

A kiadványok 8 éven felüli olvasóknak ajánlott.

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása