Fel

Rózsák és színek

rozsa3

Rózsák és színek

 

 

vörös rózsa

Vörös rózsa

A vörös rózsa köztudottan a szerelem szimbóluma. Ha ilyen virágot kapsz, biztos lehetsz benne, hogy a férfi, akitől kaptad odáig van érted, teljesen beléd habarodott.

 

sárga rózsa

Sárga rózsa

A barátság, a jókedv és a vidámság szimbóluma. Jó esetben egy kedves barátunk, ismerősünk köszönt minket sárga rózsával szeretete jeléül.

 

rózsaszínű rózsa

Rózsaszínű rózsa

A szerelem, a hála és az elfogadás szimbóluma. Különböző árnyalatai, különböző jelentést takarnak: a sötétebb pink árnyalatok a báj, a köszönet és a hála jelképei, a halvány árnyalatok a kedvesség és a rokonszenv szimbólumai. Figyelmes és komoly szándékú az a férfi, aki ilyen színű rózsát ajándékoz szíve hölgyének.

 

fehér rózsa

Fehér rózsa

A fehér alapvetően az ártatlanság és a tisztaság színe. Különösen gyakran használják esküvői dekorációként, mert az egyetértést és az erkölcsi tisztaságot is szimbolizálja. Olyan férfitől kaphatunk fehér rózsát, aki nagyra becsül bennünket és nyitott az új szerelemre. Ugyanakkor a fehér szín a tiszteleté is, ezért szeretett hozzátartozónkat is fehér rózsával kísérjük utolsó útjára.

 

narancssárga rózsa

Narancssárga rózsa

Maga a szín elragadtatást, rajongást, büszkeséget jelent. Narancsszínű rózsával nem illik randevúra menni. Azonban ha ez mégis megtörténik, jobb mielőbb tisztázni, hogy ki mit vár ettől a kapcsolattól, ugyanis narancssárga rózsát inkább a barátainknak szokás ajándékozni.

 

lila rózsa

Lila rózsa

A lila szín hagyományosan fenséges jelentéssel bír. Ha lila rózsát kapunk egy férfitől, biztosak lehetünk benne, hogy nagyra értékel bennünket.

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása