Fel

Új diafilmek – 2016.

dia-borsi

Új diafilmek – 2016.

Megérkeztek a várva várt diafilm újdonságok. Nézzétek, hallgassátok ti is! Íme a lista, hogy miket érdemes keresni! 

 

pixel

pixel

dia-borsi

 

Borsi az erdőben (Ringató-mese)

Írta: Gáll Viktória Emese, rajzolta: Szert-Szabó Dorottya

Borsi kirándulni indul zenész gazdijával, Vicával. Sétájukon megismerkednek az erdő élővilágával, s közben minduntalan eszükbe jut egy-egy rigmus. A fülbemászó mondókák és a gyönyörű képi világ egészen biztosan a legkisebbeknek is tetszeni fog, és hamarosan ők maguk éneklik a diafilm sorait. Ahogy az egyetlen Ringató-könyvből sem hiányozhat, úgy itt is szerepel egy kotta (Erdő, erdő, de magos a teteje), ami segíti a közös éneklést.

 

Borsi szüretel (Ringató-mese)

Írta: Gáll Viktória Emese, rajzolta: Szert-Szabó Dorottya

Vica, mint mindenhová, a szüretre is magával viszi kiskutyáját, Borsit. Lehet, hogy ide most mégsem kellett volna? Persze minden jó, ha jó a vége… A Ringató-meséből nem hiányozhatnak a hangszerek és a muzsikusok, sőt, mi magunk is elénekelhetjük – kotta segítségével – az Érik a szőlő című népdalt.

 

dia-kippkopp

 

Kippkopp és a többiek (3 mese)

Írta és rajzolta: Marék Veronika

Szeretitek Kippkoppot? Ismerjétek meg a három legújabb, róla szóló történetet. A mérges mókus, A vijjogó bagoly és Az ugrabugra nyúl címet viselő kalandokban sok mindent tanulhatsz a gesztenyefiúval a feledékenységről és türelemről, a párkeresésről és segítőkészségről, a találékonyságról és barátságról.

 

dia-momo

 

Momo és az igaz barátság

Írta: Sárvári Töttős Györgyi, rajzolta: Bánkövy Kata

Nem könnyű igaz barátra lelni, de ha a szívedre hallgatsz, sikerülni fog. Momo, a kismajom története ezt tanítja meg nekünk. Az Aranyvackor pályázaton ez a mese nyerte a Diafilmgyártó Kft. különdíját.

 

dia-dzsungel

 

A dzsungel meséje

Indiai népmese nyomán szerkesztette Ják Sándor

Van-e igazság a földön? Erre keresi a választ ez az indiai népmese. Ki tudja, lehet, hogy a megoldást épp a róka ravasz, de elgondolkodtató szavai rejtik?

 

dia-dani

 

Dia Dani kalandja a gépemberrel

Macskássy Gyula és Várnai György meséje alapján rímbe szedte: Romhányi József, rajzolta Macskássy Gyula és Várnai György

Dani ezermester nagypapája egy roboton dolgozik, egy napon azonban el kell mennie otthonról és a gép őrizetlenül marad. Danin erőt vesz a kíváncsiság és bekapcsolja. Csak sajnos azt nem tudja, hogy melyik gomb pontosan mire is való…

 

 dia-peteresafarkas

 

Péter és a farkas

Prokofjev meséje nyomán rajzolta: Rákosy Anikó

Izgalmas történet, melyből kiderül, hogyan sikerül Péternek és barátainak túljárni a gonosz farkas eszén, aki végül az állatkertbe kerül. A mese újra kiadásával szeretnénk Prokofjev zenéjére irányítani a figyelmet, aki Péter és a farkas című művét elsősorban a hangszerek megismertetése miatt írta. Így a diafilm végén egy kis hangszerismertető is olvasható.

 

dia-sicc

 

Sicc az iskolában                                                                

Írta: Kálmán Jenő, rajzolta: Tankó Béla

Sicc és Trombi iskolát nyit a dombon. Az állatok boldogan tanulják az olvasást – de vajon Róka Rudi miért nem örül ennek?

 

 

 

Diafilmgyártó Kft

1066 Budapest, Nyugati tér 1.

www.diafilm.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása