Fel

Végre szünet! 5 túlélési praktika anyukáknak!

Beach Dog

Végre szünet! 5 túlélési praktika anyukáknak!

Valljuk be, alig vártuk már, hogy végre elinduljon a nyári vakáció! S mikor már itt lebeg az orrunk előtt a két és fél hónapos nyár, akkor döbbenünk rá, hogy igazából az egyik szemünk sír, a másik nevet. Hogyan éld át viccesen, nyugodtan, türelemmel a nyarat?

 

pixel

pixel

  1. Hagyd unatkozni a gyereket!

Mert megérdemli, hosszú volt a tanév, s elfáradtak. Engedd meg, hogy lazuljanak, akár csak úgy, hogy egész nap nem csinálnak semmit, vagy épp egy kis mesét néznek. Hidd el, ha nem szólsz rá, hamar kijön az unatkozós hangulatból, s valami elfoglaltságot fog keresni magának. Na ekkor légy résen, s okosan irányítsd a teendőit!

 

  1. Napi egy óra játék közösen!

Ha kipróbáljátok, hogy naponta egy órát, de színtiszta egy órát, s csakis a gyerekre figyelve játszotok, akkor máris könnyebbség lesz nektek. A gyerekek utána már nem fognak nyúzni, hiszen koncentráltan tiszta egy órát kaptak anyából, s főleg a közösen eltöltött időből. Megéri!

 

  1. Szervezzetek különleges kirándulásokat!

S itt nem a messzi kiruccanásokra gondolok, hanem egyszerűekre. Érdemes más szemmel megnézni a várost, ha épp ott van dolgotok, s együtt mentek el. Nevezzétek el azt a túrát, pl. különleges fagyi túrának, s aznap teljesen más ízű fagyikat vegyetek. Vagy piros autó megfigyelő túra, s számoljátok meg, hogy aznap hány darab piros autót láttatok? Jó móka lesz, hidd el!

 

  1. Engedjétek, hogy a gyerekek titeket kényeztessenek!

Ezt érdemes többször is bevetni, s higgyétek el a gyerekek fantáziája, no meg a szeretetük végtelen. Mert anyáért mindent! Itt nem is adnék tanácsokat, csak egyet, hogy hetente egyszer-egyszer, akár egy-egy órára érdemes betervezni!

 

  1. Vond be az otthoni munkába!

Persze ezt se kötelező jelleggel! A nagyobbacskákra már nagyon sokféle feladatot rájuk lehet bízni, akár egy egyszerű söprés, rendrakás az asztalukon, vagy a szemét kivivése. Bízz bennük meg fogják csinálni! Ha nagyobb takarításba kezdesz, te se legyél maximalista, ami belefér egy napba, annyit végezz el, s a jó hangulat kedvéért, hallgassatok együtt zenét, néha táncoljatok! Máris könnyebb lesz!

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása