Fel

VÉGRE VALAMI ÉRDEKES – Az 5. születésnapját ünneplő Kiscsoport zenekar lemezbemutató koncert

unnamed

VÉGRE VALAMI ÉRDEKES – Az 5. születésnapját ünneplő Kiscsoport zenekar lemezbemutató koncert

 

A Kinderground [ejtsd: kindergránd] egyetlen hazai képviselője legújabb, átmenetileg egyetlen és egyben kedvenc lemezének anyagát mutatja be. A Kinderground az a zenei műfaj, amit rajtuk kívül – írd és mondd – senki sem művel. De szerencsére itt vannak, és így nincs gond. Egy szó, mint száz, egyfajta underground muzsikát játszanak gyerekeknek, no meg felnőtt gyerekeknek.

Május 19., vasárnap 10.30, A38

Lesz tehát minden: pop, rock, jazz, latin, reggae, és tök alternatív hangzások is. Meg néha mindezek keveréke. Szövegeik kortárs magyar gyerekversek (többek között: Kiss Ottó, Keresztesi József, Kovács András Ferenc, Miklya Zsolt, Nyulász Páter, Orbán Ottó, Tóth Krisztina), illetve ezek ihletésére született saját, játékos írások.

A vattacukrot evő bolhától kezdve az esténként pityergő pitbullon át a durabele buszról is hallhatunk majd, vagy épp a holdat kenjük be gondolatban szilvalekvárral. A legfontosabb, hogy tapsolni, ugrálni, táncolni, viháncolni ér, sőt, talán erre a zenére lehet a legeslegjobban! A szóban forgó lemez a koncerten nagy kedvezménnyel vásárolható meg. És azt szeretnék, ha a cédéjüket apa is elindítaná odahaza, vagy a kocsiban (és nem kikapcsolni akarná…).

Nem mintha ez számítana, de a rend kedvéért elárulják, hogy 2014 elején alakultak. Ennél kicsit talán érdekesebb, hogy egyszer már régesrég alakítottak zenekart. Szóval ismerik már egymást, mint a rossz pénzt. Az érdekes hangzású zenékkel már ekkor, azaz a múlt században kezdtek kísérletezni, de laboratóriumukban csak néhány éve alkották meg a világ első ritmuscentrifugáját. Ez egy olyan berendezés, amibe felül bármilyen unalmas ritmust bele lehet dobni, és ami odalent kijön belőle, az egészen döbbenetes. Nincs az a tititá, amit ne forgatna meg úgy, hogy abba mindenki beleszédül. Ez az, amitől olyan pörgős, érdekes a zenéjük. Na jó, meg egy kicsit azért is, mert közösen írják a számokat. Szeretnek együtt lenni, együtt zenét alkotni, és szeretnék nektek eljátszani, elénekelni.

 

A zenekar teljes erővel készül a koncertre, Kisgyörgy Ilka vendég énekessel és több meglepetéssel várja a kicsiket és a nagyokat!

 

 

A Kiscsoport Zenekar tagjai:

Juhász Orsolya Anna – ének

Gazda Bence – basszusgitár

Jelinek Balázs – gitár

Pálhegyi Máté – fuvola

Pálvölgyi Balázs – gitár

Pödör Bálint – vibrafon, ütőhangszerek

 

Jegyek elérhetők itt: https://www.jegy.hu/program/kiscsoport-zenekar-vegre-valami-erdekes-104116

Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=fRTe3s5lnkQ

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása