Fel

VIII. Európai Kerti Vasutak Találkozója

vasut2

VIII. Európai Kerti Vasutak Találkozója

 

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg az Európai Kerti Vasutak Találkozóját a Magyar Vasúttörténeti Park területén. 2014. augusztus 23-24.

 

vasut4

A rendezvény minden évben nagy népszerűségnek örvend a látogatók körében, ugyanis a környező országok dízel- és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán. A kisvonatok zakatolva haladnak végig a 850 méter hosszú kerti vasút pályán, amely áthalad alagúton, egy kis tó felett ívelő igazi vasúti hídon, végül a szakasz végén visszatér a kiinduló állomásra. A rendezvény különlegessége, hogy a kismozdonyokat nem csak megnézhetik, de kis is próbálhatják a gyerekek és szüleik.

vasut6

A magyarországi kerti vasút rajongók között is egyre többen építenek saját gőzmozdonyt, sőt néhányan a mozdonyhoz kapcsolható ülőkocsikat is elkészítik. Ezeket az egyedi készítésű remekműveket a látogatók is megcsodálhatják a rendezvény ideje alatt.

A Vasúttörténeti Park több mozdonyával képviselteti magát a találkozón: a 203.001-es pályaszámú kisgőzössel; a 2008-ban készült, zöld színű kis Bobó mozdonnyal, és az új „Szilvia” kisgőzössel, amely a MÁV egykori 394-es gőzmozdony-sorozatának egyik működő tagja, a 394,057 pályaszámú “Szilvi” gőzmozdony kicsinyített mása. (Az eredeti gőzös a Szilvásváradi Erdei Vasúton teljesít nosztalgia szolgálatot.) A múzeum kisgőzöse vezeti majd fel méltóságteljesen a vendégmozdonyokat a pályára, hogy együtt futhassák a köröket ezen a hétvégén.

 

A rendezvényen vár minden gyerkőcöt SIHU, akit nyár elején ismerhetett meg a nagyközönség, mint a Vasúttörténeti Park kabaláját.

vasut5

A sok gőzös mellett kint lesz Snoopy is a rendezvényen a MetLife Biztosító jóvoltából. Standjukon nem csak Snoopy-val, de számos más érdekességgel is találkozhatnak a családosok.

vasut1

Nem hagyjuk ki a kicsiket és a szülőket sem ebből a mókás mulatságból! Kissebeket várja a Thomas klubsarok, ahonnan Thomas kitűzőt és általuk készített papír Thomas mozdonyt vihetnek haza a legkisebbek, illetve a családok megkóstolhatják a Detki finomságait is.

 

Természetesen az interaktív programok is kipróbálhatók, így a nagymozdonyon utazás, a hajtányozás, a kerti vasút, a lóvasút és a Csajka sínautó.

 

A rendezvény mindkét napon 10:00-18:00 óra között látogatható Budapesten, a Tatai út végén.

 

További információk:

www.facebook.com/vasuttortenetipark.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása