Fel

Helyes fogápolás már a kezdetektől!

dm-fog3

Helyes fogápolás már a kezdetektől!

 

Rajzpályázat magyarországi általános iskolák részére
A gyerekek helyes fogápolással kapcsolatos ismereteik bővítése céljából a dm rajzpályázatot hirdet magyarországi általános iskolák részére. A program célja, hogy 10.000 db fogápolási kezdőcsomagot osszanak szét a pályázaton pozitív elbírálás alá eső iskolák első osztályos tanulói között. Fődíjként az első helyezett iskola egy egész napos ingyenes fogászati szűrést nyer az első osztályos tanulók számára, ami az iskolában kerül megszervezésre. A minőségi szájápolási termékeket forgalmazó Colgate-Palmolive Magyarország Kft. az elismert Colgate márkával szakmai partnerként a kampány mellé állt.

 

dm-fog7

A pályázat kiírásában, és elbírálásában a dm együttműködő partnere a Gyermekeink Egészséges Fogaiért Közhasznú Alapítvány. A dm és az alapítvány várja olyan magyarországi általános iskolák jelentkezését, ahol különös figyelmet fordítanak a gyerekek fogainak egészségére, és fogápolási ismereteik bővítésére.

dm-fog2

A pályázat részleteiről a www.mosolygofogacskak.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők, ahol a pályázatok leadására is lehetőséget biztosít a drogéria. Az oldalon Tündi, a fogtündér és Marci, a fogmanó online játékok, és tanulságos mesék segítségével kalauzolják el a gyerekeket a helyes fogápolás világába, a szülők pedig hasznos fogápolási tanácsokat olvashatnak. „A tejfogak épségének megőrzése a maradó fogak egészségének egyik legfontosabb alappillére, így fontos már az első fogak kibújásától kiemelt figyelmet fordítani a megfelelő szájápolási szokások kialakítására. A program lehetőséget nyújt a témakörrel kapcsolatos tudatosság növelésére, mindezt a gyermekek számára játékos tanulással, a szülők számára pedig a kulcsfontosságú információk átadásával megkönnyítve!”- mondta a pályázat jelentőségéről dr. Dornbach Ágnes a program szájápolási szakértője.

dm-fog1

A rajzok beküldési határideje 2014. szeptember 30.  A döntés várható időpontja 2014. október 8. Az iskolák a pályázatról bővebb információt kaphatnak a mosolygofogacskak@egyszervolt.hu e-mail címen, vagy H-P 9.00-17.00 között a +36-1-214-1414 telefonszámon.

 

Előző évben első alkalommal szerveztük meg ezt a programot. Az első tapasztalatok, és vásárlóink visszajelzései meggyőztek bennünket arról, hogy idén nagyobb volumenben kell gondolkodnunk. Így most a pályázaton keresztül szeretnénk megismertetni a gyerekekkel a helyes fogápolás fontosságát. Ezért az elbírálás során fontos szempont, hogy az iskolák első osztályos tanulóit milyen arányban tudták bevonni a pedagógusok. Hiszen minél több első osztályos rajzol, annál több gyermekhez jut el a program üzenete.”- nyilatkozta Kanyó Roland a dm marketig és PR menedzsere..

dm-fog6

 

Mosolygó fogacskák pályázat

10.000 fogápolási kezdőcsomag az egészséges gyermekmosolyért!

A dm drogéria idén ismét megszervezi „mosolygó fogacskák” elnevezésű edukációs programját, mellyel célként tűzte ki, hogy szakemberek segítségével, oktató jelleggel felhívja a nyilvánosság, főleg a szülők, és pedagógusok figyelmét arra, hogy a helyes fogápolás már az első tejfogak előbújásától kezdve kiemelten fontos. Az előző év sikerén felbuzdulva, a vállalat úgy döntött, hogy együttműködő partnereivel karöltve idén egy országos pályázattal bővíti a programot, melyet magyarországi általános iskolák részére hirdet meg.

dm-fog4

A tejfogak ápolása nagyobb jelentőséggel bír, mint gondolnánk. A maradó fogak egészségének egyik legfontosabb biztosítéka a tejfogak épségének megőrzése. A tejfogak zománca kevesebb ásványi anyagot tartalmaz, mint a maradófogaké, ezért különösen veszélyezteti azokat a szuvasodás. A tejfogak mind a rágás, mind pedig a beszédtanulás elengedhetetlen eszközei. Szerepet játszanak a maradófogak megfelelő sorban és térközökkel történő elhelyezkedésében is.  A fogváltás általában 12 éves korra fejeződik be, majd ezeknek a fogaknak 70 éven keresztül kellene szolgálniuk.  Dr. Dornbach Ágnes a Colgate-Palmolive Magyarország Kft. tudományos munkatársa szerint a tejfogak elváltozásai előrevetítik a maradó fogak szuvasodásának esélyét, ezért különösen fontos figyelni a megelőzésre. Többek között az étkezési és szájápolási szokások is nagyban befolyásolják a fogszuvasodást. A szakember kiemelte a rendszeres fogászati szűrés fontosságát, hogy időben megállíthassuk a káros folyamatokat. A fogorvostól való félelem leküzdése érdekében tanácsos a gyerekeket már kis korban megismertetni a fogászati rendelővel.

Rajzpályázat kisiskolásoknak. A rendszeres fogápolást tehát már az első tejfogak előbújásától kezdve be kell vezetni a gyerekek életébe. Sajnos hazánkban a gyerekek magas százalékának rosszak a fogai. A kicsik helyes fogápolással kapcsolatos ismereteinek bővítése céljából a dm rajzpályázatot hirdet a magyarországi általános iskolák részére. A kampány célja, hogy 10.000 fogápolási kezdőcsomagot osszanak szét a pályázaton pozitív elbírálás alá eső iskolák első osztályos tanulói között. Fődíjként a nyertes iskola egy egész napos ingyenes fogászati szűrést nyer az első osztályos tanulók számára, ami az iskolában kerül megszervezésre. A pályázat kiírásában, és elbírálásában a dm együttműködő partnere a Gyermekeink Egészséges Fogaiért Alapítvány. A pályázat részleteiről a www.mosolygofogacskak.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők, ahol a pályázatok leadására is lehetőséget biztosít a drogéria. Az oldalon Tündi, a fogtündér, és Marci, a fogmanó online játékok, és tanulságos mesék segítségével kalauzolják el a gyerekeket a helyes fogápolás világába. A szülők pedig hasznos fogápolási tanácsokat olvashatnak.

A dm vásárlók pontadományozással támogathatják a kezdeményezést. A dm üzletekben kihelyezett infópultokon keresztül 2014. augusztus 14 – szeptember 30. között 50 active beauty pont adományozásával a dm törzsvásárlói is támogathatják a gyerekek helyes fogápolását. „Előző évben több mint 5.000 vásárló állt a program mellé. Idén is bízunk hűséges vásárlóink nagylelkűségében” – nyilatkozta Kanyó Roland a dm marketing és PR menedzser.

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása