Fel

10 tipp – Így altasd a babát, kisgyereket a kánikulai forróságban! Mire ügyelj?

gyerek alszik

10 tipp – Így altasd a babát, kisgyereket a kánikulai forróságban! Mire ügyelj?

A kánikulai forróságban a csecsemők, babák nyűgösebbek, és nehezebben alszanak el, ami természetes. Néhány apró trükkel azonban sokat tehetünk azért, hogy a nyári hőségben könnyebben elalhassanak, és pihentebben ébredjenek.

pixel

pixel
Ahhoz, hogy egy kisbaba nyugodtan alhasson, elvileg a 18-20 fokos szobahőmérsékletet ajánlanak a szakértők. Ha azonban kint tombol a forróság, akkor bizony a babaszoba, gyerekszoba falai is ontják magukból a meleget. De mit lehet olyankor tenni, amikor kint hőség van, a baba pedig napról-napra nyűgösebb, és nyugtalanabbul alszik? 10 tippet is adunk erre. Íme!

10 tipp – Így altasd a babát a kánikulában!

1. Elsőként tegyél ki a kiságyból minden felesleges paplant és ágytakarót, hagyd a rácsos ágyat minél szellősebben. Napközben a forróságban altasd a babát body-ban vagy egyszerűen csak pelenkában, leterítve őt egy laza textilpelussal.

2. Ilyenkor nem szükséges a kissapka, a baba ugyanis fedetlen fejbőrön keresztül is izzad, párologtat.

3. Ha lehet, akkor távolítsd el az ágykárpitot, szivacsos fejvégeket, hogy a fekvőhely szellősebb legyen, a levegő könnyebben mozoghasson a baba ágyában.

4. Nyisd ki az ablakokat a többi helyiségben – ügyelj arra, hogy a kiságy felett semmiképpen ne legyen huzat.

5. Használj ventillátort, amit soha nem szabad direktben a babára irányítani. Legjobb, ha a szobát még azelőtt hűtöd le, mielőtt a baba ágyba kerül.

6. Akassz ki a szoba több sarkába, székre, ablakra vizes kéztörlőket/törölközőket, mert ezek is kiválóan hűtik a teret.

7. Ilyenkor ne használj vízzáró réteggel ellátott lepedőt, helyette inkább bababoltokban kapható, jó minőségű pamut vagy frottír lepedőt, amit egy réteg vászonlepedővel takarsz le.

8. Napközben húzd be a függönyöket, használj az árnyékolót, sötétíts be redőnnyel, hogy a nap ne tűzzön a babaszobára.

9. Folyamatosan figyeld a babát, ha babakocsiban alszik, mert egyes babakocsikban be tud rekedni a meleg levegő, ami fullasztó lehet. Óvatosnak kell lenni a kánikulában a babakocsi letakarásával is, ugyanis ezzel a babákat a túlmelegedés veszélyeinek tehetjük ki. Természetesen a tűző nap is árt a babának, kisgyereknek, amit napernyő használatával lehet kivédeni.

10. Soha ne hagyd aludni a babát az autó gyerekülésében, még akkor sem, ha a kocsi ablakai le vannak húzva. A tűző napon parkoló autóban a hőmérséklet vészesen gyorsan fel tud szökni!

Forrás: Külföld / BabyCenter

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása