Fel

100 hátrányos helyzetű gyermek a siófoki óriáskeréken

vodafon1

100 hátrányos helyzetű gyermek a siófoki óriáskeréken

 

Közel 100 hátrányos helyzetű gyermeket látott vendégül a Vodafone Magyarország Alapítvány csütörtökön a Balaton partján. A Siófoki Nagystrand közreműködésével megrendezett egész napos program során átadták a budapesti Anyaoltalmazó Alapítvány és a gyömrői Általános Iskola Speciális Szakiskola Diákotthon és Gyermekotthon lakóinak azt a közel 400 ezer forintot, amely a tavaly év végén kiadott „Max a barátság nyomában” című mesekönyv bevételéből befolyt az Alapítvány számlájára.

 

pixel

pixel

 

A Max mesekönyv azért született meg, hogy felhívja a figyelmet az emberi kapcsolatok, a család és barátság jelentőségére. Sok gyermeknek nem adatik meg a nyaralás lehetősége. Úgy döntöttük, nem csupán átadjuk a bevételből befolyt összeget, hanem szervezünk számukra egy feledhetetlen programot is. Önkénteseink boldogan vállalták, hogy együtt töltik a napot a gyermekekkel. S mi lehetett volna jobb helyszín a Balatonnál?– mondta Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese.

 

 vodafon4

Az egész napos program során egy kalandos hajókázást követően az újdonsült matrózok 70 méter magasból, a siófoki Vodafone 4G Óriáskerékről csodálták meg a tóra nyíló lélegzetelállító kilátást, majd ellenőrizték, igaz-e a mondás, hogy a balatoni lángosnak nincs párja. Sokan még életükben nem jártak a Balatonon, nem ültek sem hajón, sem óriáskeréken, így nem csoda, hogy a gyermekek alig akartak hazautazni a nap végén. „Én annak örültem a legjobban, hogy egy egész napot együtt tölthettem az anyukámmal.” – mondta a budapesti Anyaoltalmazó Alapítvány egyik lakója.

 

 vodafon5

A Vodafone Magyarország Alapítvány által támogatott gyermekotthonok lakói mellett a bagi romatelepen élő gyermekek is részt vettek a kiránduláson. Ők dr. Kovács Krisztinával, a  Vodafone Főállású Angyalával érkeztek, aki  azon dolgozik, hogy létrehozzon Bagon egy olyan közösségfejlesztésen alapuló roma integrációs modellt – az ún. Jogklinika Programot – amely a későbbiekben más régiókban is könnyedén adaptálható lesz. Ez az önkéntesek közreműködésén alapuló modell folyamatos közösségi párbeszédeken (lakossági és szakmai fórumokon, adósságrendezési stratégián stb.) keresztül kínál megoldást a szinte napról-napra súlyosbodó konfliktusok feloldására.

 

vodafon2

„Hatalmas élmény volt ez a nap a gyermekek számára. Sokan életükben először jártak a Balatonnál. Minden programnál és támogatásnál többet jelent azonban az a szeretetteli gondoskodás, amellyel a Vodafone és dolgozói körbevesznek bennünket.” – mondta Ádám Ágnes, a budapesti Anyaoltalmazó Alapítvány vezetője.

 

A Siófoki Nagystrandon felállított Vodafone 4G Siófok Óriáskerék ugyan már csak augusztus 9-ig látogatható, ám a tervek szerint jövő nyáron ismét várja majd az érdeklődőket.

 

vodafon3

A Vodafone Magyarország Alapítványról

A Vodafone ­— globális felelősségvállalási politikájának részeként — 28 országban hozta létre helyi alapítványát, felismerve, hogy az adott társadalmak igényét nem központilag irányított, hanem helyi szinten szervezett társadalmi befektetési programokkal lehet leginkább kielégíteni. A Vodafone Magyarország Alapítvány 2003-ban kezdte meg működését, s megalakulása óta több mint egymilliárd forint támogatást osztott ki civil partnerei között. Az adományozáson túl egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a mobiltechnológiára épülő társadalmi befektetési programokra, amelyeket a Vodafone Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Alapítvány a Vodafone Operációs Központ Magyarország Zrt.-vel közösen szervez. A Vodafone Magyarország Alapítvány elkötelezett az esélyegyenlőség és a civil szféra fejlesztése mellett. Tevékenysége három fő területre összpontosít: mobiltechnológia a jó ügyek szolgálatában, közösségi programok támogatása, és a hátrányos helyzetűek oktatása.

Tudjon meg többet a Vodafone Magyarország Alapítvány programjairól, azok fejleményeiről és a kapcsolódó eseményekről a Társadalmi Felelősségvállalás oldalon és/vagy a Facebookon!

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása