Fel

6 dolog, amit ne pakolj be az uzsonnás táskába

uzsonna

6 dolog, amit ne pakolj be az uzsonnás táskába

 

Arról már sokan, sokfelé írtak, hogy milyen egészséges, tartalmas uzsonnát pakoljunk be a gyerekeknek. Mi viszont megnézzük a dolog másik oldalát, hogy mit ne pakolj be! Egyrészt azért, mert nem praktikus, mert esetleg életveszélyes lehet, vagy épp a legegészségtelenebb!
pixel

pixel

 

dobozoscoca

Ne adj kis dobozos üditőitalt tízóraira!

Felmérések szerint ezekben a gyümölcslevekben rengeteg cukor található meg, sőt némelyikben több mint a kólában. Ha italt pakolsz, akkor inkább teát, s a legobb az lenne, ha abba se tennél cukrot, vagy ha mégis ízesíted, akkor mézet!

 

chips

Chipset soha!

Soha ne pakolj bele chipseket  – hiszen tudjuk, hogy rengeteg zsírt és sót tartalmaz. Ha mégis ropogtatni szeretne valamit délelőtt vagy délután, akkor inkább együtt süssetek pogácsát, vagy kis sós süteményeket. Higgyétek el nagyobb élmény lesz azokat megenni!

 

Hideg készételt ne pakolj!

Ha nincsenek befizetve a menzára, akkor akár a tegnapi maradékot is elvihetné az iskolába, gondolhatnánk! Viszont, ha nem tudja megmelegíteni, akkor nem segítesz neki, hanem csak ártasz. A hideg készételeknél a jól megkomponált szendvicsek ezerszer egészségesebbek!

 

magvak

Dió, mogyoró, mandula

Mi ezekkel a baj? Hiszen ezek nagyon egészségesek! Valóban, de csak felügyelet mellett! Bármelyik kis osztálytárs kérhet belőle, aki nem is tudja magáról, hogy érzékeny ezekre a növényekre. A nagyobb baj viszont, hogy ezeket a magokat ugrálva, futkosva nem szabad megenni, mert hamar félre nyelhetik! Tehát ezekkel is csak óvatasan!

 

fottojas

Főtt tojás

A főtt tojás nagyon egészséges! Viszont, ha nem pucoljuk meg, akkor máris gondja lesz a gyereknek az iskolában, hogy még ezzel is bajlódnia kell. Gondot okozhat az is, hogy rajta hagy egy-egy kis héj darabot. A megpucolt tojás viszont, ha már áll egy kicsit – valljuk be, nem olyan illatos. S ilyenkor rögtön kellemetlen helyzetbe hozzuk gyermekünket.

 

leves

Folyékony étel

Ne pakolj be folyékony ételt se! Csakis akkor, ha biztonságosan be tudod zárni, s a gyerek is be tudja zárni! Nincs is annál kellemetlenebb, ha kifolyik a táskába, a könyvekre az ital, a joghurt, vagy épp a melegítendő leves.

 

AK

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása