Fel

Családi Kulturális Fesztivál

almateszik2

Családi Kulturális Fesztivál

 

A Budapesti Demográfiai Fórum zárónapján, november 7-én egész napos ingyenes Családi Kulturális Fesztivál helyszíne lesz a Millenáris. Szombaton délelőtt fél tíztől este nyolc óráig színes családi programokkal várják közös együttlétre a magyar és külhoni családokat, megmutatva a család értékeit és a közösség, a szolidaritás fontosságát.

pixel

pixel

 

demografiaiforum

Avassuk fel Magyarország családfáját

November 7-én, szombaton a fesztivál központi helyszínén délelőtt 11 órakor néptáncosok és gólyalábasok közreműködésével avatják fel Magyarország családfáját. A megnyitón ünnepi beszédet mond Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család és ifjúságügyért felelős államtitkára.

 

3gyerek

Koncertek és előadások

Az Etnofolk színpadon a Tébláb gyermek néptáncegyüttes produkciója után Gryllus Vilmos, a Kolompos, valamint a HoldDalaNap Zenekar muzsikál. A Családi Színpadon a Magonc Együttes koncertjét Szalóki Ági, majd az Óbudai Népzene Iskola művésztanárainak és növendékeinek koncertje követi. A fesztivált az estébe hajlóan a Makám Együttes: Holdfényt vetettem című Weöres Sándor versfüzérekből álló lemezbemutató koncertje zárja.

 

A Teátrum Galériájában Böjte Csaba „A szeretet bölcsője” című könyvének fotókép kiállítását, valamint három neves grafikusművész, Rofusz Kinga, Szalma Edit és Szegedi Katalin Mesés képek című illusztrációit láthatják. A színházteremben a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár „Semmelweis Ikon” című tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők. Szintén a Galéria biztosít helyszínt a bábszínházi és színházi előadásoknak, valamint a Ringató Meséknek.

 

2gyerek

Legkisebbeké  a terep

A Baba Sziget a legkisebb gyermekeket játszóházzal és gyermekmegőrzővel várja, továbbá itt kap helyet a Mesezengő, a Ringató, Korzenszky Klára produkciója, valamint a Tekergő Táncház is.

A Családi Beszélgető Sziget programját délelőtt fél tíztől Pál Feri atya előadása nyitja. Őt követi Szuromi-Kovács Ágnes, aki Mindennapi kötéltáncosok című könyvét mutatja be. Bemutatkozik a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Céljuk az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, továbbá a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata. Őket követi a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének bemutatkozása. A szervezet célja a családbarát szemlélet kárpát-medencei és nemzetközi terjesztése, valamint a térségben működő családszervezetek, illetve az érdekeiket képviselő civil kezdeményezések együttműködésének megszervezése. A szervezet tevékenységével erősíti a Kárpát-medencei magyarság nemzeti önazonosságának és összetartozásának tudatát, valamint segítséget nyújt a magyar nyelv használatának határokon túli fennmaradásában. A délután folyamán R. Fonyó Barbara mesél a nagycsaládosságról egy fiatal ötgyermekes anyuka szemüvegén keresztül. A „beszélgetős” programokat Smudla Szilvia  „A család, ami a gyermeket körülveszi” című előadásra zárja.

 

almateszik

Játékok és gasztronómia

A családi programok egész nap folyamatosan várják a látogatókat a zárt helyszínek mellett a Park területén is. Lesz Míves Műhely, Mesterségem címere kalandjáték és Zsonglőr Tanoda is. Kitelepül a Magyar Posta Mesepostája és a Duna TV helyszínén lehetőség nyílik portréfotózásra is. A Márton napi kézműves és gasztronómiai vásárban kézműves ínyencségek, Márton napjához kötődő borkóstoló és ludas ételek valamint kézműves portékák vására várja a látogatókat. A Komédiás Utcában gólyalábasok, a kecskeméti Tintaló Cirkusz produkciója és még számos interaktív játék szórakoztatja a publikumot, emellett a szerencsés gyerekek személyesen megismerkedhetnek Dörmögő Dömötörrel és Garfielddel is.

 

Bővebb információ:

www.bdffamiliesinthefocus.hu
https://www.facebook.com/SzazadokOroksege/

 

 

Részletes program:

 

ETNOFOLK SZÍNPAD – Teátrum színházterem
09.30 TÉBLÁB GYERMEKNÉPTÁNCEGYÜTTES
11.00 MEGNYITÓ: MAGYARORSZÁG CSALÁDFÁJA
Ünnepi beszédet mond: Novák Katalin – család-és ifjúságügyért felelős államtitkár
Közreműködnek: Óbudai Népzene Iskola, Tébláb Gyermek Néptáncegyüttes Garabonciás Gólyalábas Utcaszínház, Zugmann Zoltán

13.00 GRYLLUS VILMOS

16.30 KOLOMPOS

18.00 HoldDalaNap Zenekar

 

CSALÁDI SZÍNPAD – Teátrum színházterem

10.30 Magonc Együttes

12.00 SZALÓKI ÁGI

15.00 ÓBUDAI NÉPZENE ISKOLA

19.30 MAKÁM

 

MESEFORGÓ SZÍNPAD – Teátrum Galéria

10.00 Ládafia Bábszínház

14.00 Berbencés Vándorszín

17.00 RINGATÓ – MESÉK

 


 

KIÁLLÍTÁSOK - Teátrum Galéria

Fotó képek Böjte Csaba: A szeretet bölcsője c. könyvének nyomán

A fotókat készítette: Váradi Levente

Szegedi Katalin, Szalma Edit és Rofusz Kinga grafikus művészek kiállítása

„Semmelweis Ikon” – kiállítás Semmelweis Ignác életpályájáról és jelentőségéről

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár kiállítása.

 

BABA SZIGET – Teátrum Hajó – 9.30 – 18.00

BabaJátszóHáz és Gyermekmegőrző

10.00 MESEZENGŐ

11.00 RINGATÓ

15.00 KORZENSZKY KLÁRA

16.00 TEKERGŐ TÁNCHÁZ

 

CSALÁDI BESZÉLGETŐ SZIGET – Teátrum Hajó – 9.30 – 17.00

09.30 Pál Feri atya

11.30 Szuromi-Kovács Ágnes

12.30 Borsos-Szabó Ágnes

13.30 Pataki János és Dr. Szabó Endre                                                                                                        

14.00 R. Fonyó Barbara

15.00 Smudla Szilvia

 

KOMÉDIÁS UTCA

Bab Társulat – Tintaló cirkusz – Csúzlizda

 

EGÉSZ NAPOS CSALÁDI PROGRAMOK – 9. 3019.00 Teátrum színházterem – Galéria – Hajó – Park

 

Míves Műhely – Zsonglőr Tanoda – Családi fotó kalendárium – Meseposta – Duna TV Portréfotózás – Dörmögő Dömötör és Garfield óriásfigurák – Tündérlugas – Mesterségem címere – KÉPMÁS és a „Kedves Nagyi” pályázat – Márton napi kézműves és gasztronómiai vásár a Parkban – Magyar Családi Ízportál, mesterség bemutató, kézműves portékák

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása