Fel

„A cikis szituációkból lesznek a legjobb történetek”

gumball24

„A cikis szituációkból lesznek a legjobb történetek”

 

A Carton Network legnépszerűbb vígjáték sorozata, a Gumball csodálatos világa évaddal és iskolakezdési meglepetéssel jelentkezik az új tanév alkalmából. Szeptemberben szeptember 8-ától minden hétköznap 16.50-kor lesz látható a Cartoon Network első európai gyártású,  Emmy-díjas sorozata, a  Gumball csodálatos világa várva-várt harmadik évadja. Az új évadban is rengeteg móka és elképesztő poénáradat vár Gumballra, a kísérletező kedvű kék macskára, Darwinra, a hűséges aranyhal-barátjára és az Elmore suli többi furcsa-bolondos nebulójára. Az új évad apropóján csatorna országos általános iskolai pályázat útján keresi a legjobb Gumball-stílusú iskolaújságot.  A legjobb pályamunkák beküldői értékes kirándulásokban, könyvcsomagokban vagy médiaoktatásban részesülnek.  A gyerekek megtervezhetik saját, Gumball-stílusú iskolaújságjukat www.cartoonnetwork.hu/miujsag oldalon, és beszámolhatnak az iskolakezdéssel kapcsolatos és nyári élményeikről.
A premierre készült online mini oldal számos izgalmas meglepetést: gyűjthető ajándékokat, interaktív iskolalátogatást, vagy osztályelnök választást, új játékokat, videókat rejt.

 

gumball8

Beszélgetés Ben Bocquelet-vel, a Gumball csodálatos világa alkotójával

pixel

pixel

gumball25

A sorozat két fő helyszíne Elmore kertvárosa és az Elmore suli. A harmadik évad inkább a családra vagy az iskolára koncentrál?

Azt mondanám, hogy fele-fele arányban. De lesz egy új, folyamatosan jelen lévő vezérmotívuma is a sorozatnak: a szereplők próbálják megfejteni Elmore rejtélyét: miért olyanok a szereplők, amilyenek,  miért tűnik minden olyan bizarrnak, hogyan keletkezett a városka. Aztán lesz egy ’nyaralós’ epizód is, amelyben a szereplők első ízban hagyják el Elmore városkát.

Az első két évadban fontos szerepet játszik, Gumball, a főszereplő és a csinos mogyorólány, Penny szerelme. Milyen fordulat várható kettejük viszonyában (ha egyáltalán).

Ebben az évadban közelebb kerülnek egymáshoz. Penny szó szerint és átvitt értelemben „kibújik a héjából”.

gumball22

Magyarországon most indul egy, a Gumball csodálatos világa c. sorozattal kapcsolatos pályázat, amelyben a Cartoon Network általános iskolai újság szerkesztésére invitálja az alsó tagozatos gyerekeket. Melyek lennének az Ön életéről íródott újság főcímei?

Talán  az, hogy „Ben Bocquelet épp most tanulgatja az apa szerepet.  Egyelőre csak mások gyerekein gyakorolok, mert a feleségem nem bízik benne, hogy meg tudok tartani egy gyereket.

gumball26

Közismert tény, hogy a sorozat tele van önéletrajzi ihletésű elemekkel. Mennyire vonható párhuzam az Ön családja és a főszereplő családja, Wattersonék közt?

A Watterson család fejéhez, Richardhoz hasonlatosan, édesapám inkább ’fiús’ apa. Apukám persze nem egy kövér nyúl, ebben szerencsére nem hasonlítanak. (nevet) Az édesanyám, Nicole-hoz a sorozat-béli anyához hasonlóan, szintén egy határozott, keményen dolgozó egyéniség.  A húgom, hasonlóan Gumball húgához, nagyon okos és tehetséges lány, jelenleg programozóként dolgozik. Ugyanolyan szerkesztikus is, mint Anais. Szóval egyértelmű a hasonlóság a Watterson család és az én családom közt. Sokan nekem is mondják, hogy hasonlóan beszélek, és viselkedek, mint Gumball, de ezeket a hasonlítgatásokat többnyire kikérem magamnak.

gumball21

Úgy tudjuk, hogy a sorozat megálmodásakor a Gorillaz együttes videóklipjei inspiráltak. Jelenleg melyik a kedvenc együttesed? Szeretnél egyszer egy videoklipet készíteni a Gumball csodálatos világa stílusában?

Nem igazán van kedvenc zenekarom, de nagyon szeretem az Arcade Fire zenekart. Természetesen nagyon szeretnék egyszer videoklipet készíteni, akár nekik is. Még sosem készítettem ilyet, főleg nem rendezőként, biztosan izgalmas kihívás lenne.

A sorozat egyedi látványvilága merőben különbözik az összes többi Cartoon Network sorozattól. Alkotás közben próbált a többi sorozattól elvonatkoztatni, vagy arra törekedett, hogy a csatorna világába illeszkedjen a műsor?

Az alapvető cél a valami igazán különleges létrehozása volt, és hogy felfigyeljenek rám, így jött az élőképek és a 3D grafika ötvözésénak ötlete. Meg volt ebben egy adag lustaság is;  azt hittem, az élőképes hátterekkel kevesebb munkánk lesz. Azt hittem, hogy csinálunk pár fotót, és azzal megvan a háttér. Aztán később rájöttünk a csapat tagjaival, hogy a rajzolt, hagyományos hátterekkel szemben a két technika vegyítése sokkal macerásabb.

gumball23

A műsor első ránézésre úgy tűnhet, hogy gyermekeknek készült, de tele vanaz emberi kapcsolatokról, családról szó pszichologizáló viccekkel, amilyeneket többnyire a felnőtteknek szánt vigjátékokban látni/hallani. Mit gondol, ezeket a poénokat mennyire ’veszik’ a gyerekek?

Úgy gondolom a mai gyermekek sokkal jobban értik ezeket a felnőttes poénokat, mint mondjuk az én generációm. Ugyanakkor figyelek arra, hogy ne legyenek olyan gesztusok, amelyeket például én ne értettem volna meg gyerekként. A nézőközönség is elég heterogén: hattól húsz éves korig nézik a sorozatot, ami nagyon jó, tekintve, hogy alapvetően családi mozinak szántuk. Úgy készítjük, hogy mindenkinek szórakoztató legyen, főleg nekünk. (Nevet.) Ha elő is fordul, hogy a gyerekek néhány poént nem értenek meg belőle, a szüleik elmagyarázzák nekik a tévé előtt.

A felnőtt barátaid között vannak, akik szeretik a Gumballt?

Persze természetesen! Sőt, vannak köztük olyanok is, akik hatalmas rajongói a sorozatnak. Sőt, ha hazamegyek Franciaországba, gyakran a készülő epizódok közül is mutatnom kell nekik.

A stúdió, ahol a Gumball készül, olyan vicces hely mint maga Elmore? Mi inspirálja az alkotókat leginkább?

Ha valaki benéz az irodába rengeteg ’kockát’ lát, akik fülhallgatóval a fejükön klikkelgetnek. De ha vaélaki elindítja a beszélgetést, az iroda átváltozik egy vicces hellyé, ahol pezseg az élet. A legjobb inspiráció, ha az ember éli az életét, és a dolgok akkor maguktól jönnek. Például a szomszédom felkopog, mert hangosan játszok egy videójátékkal, vagy a parkban találkozok egy kutyás ismerőssel. Ezekből az apró dolgokból is kisülhetnek nagyon jó történetek. Nem beszélve a cikis szituációkról – na, azokból lesznek a legjobb történetek.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása