Fel

Varázsfuvola a Müpában

mozart

Varázsfuvola a Müpában

pixel
Mozart örökérvényű operája most a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben lesz hallható, szeptember 28-án vasárnap.

pixel

pixel

Mozart Varázsfuvolája minden idők egyik legnépszerűbb és leggyakrabban játszott operája. Ha egészen pontosak akarunk lenni, nem is operáról kell beszélnünk, hanem daljátékról, hiszen ebben a zenés-énekes színpadi műben a szereplők olykor prózai szöveget mondanak, míg az operában minden szó énekelve hangzik el.

varazsf1

Játék lesz ez a koncert más értelemben is, mivel rendhagyó módon nemcsak Tamino és Pamina egymásra találásának, a jó és a gonosz harcának történetével ismerkedhet meg a közönség, hanem bepillantást nyerhet abba is, hogyan jön létre egy ilyen előadás, amely zene, ének, színészi játék, díszletek tökéletes összhatására épül. A zenekar, a karmester, az énekesek és a rendező bemutatják azt a nagyon összetett és izgalmas munkafolyamatot is, amely során felkészülnek a darab bemutatására, és amelynek végén felgördül a (képzeletbeli) függöny, s felcsendül Mozart műve. És mint mindig, a jók persze most is elnyerik jutalmukat, a szerelmesek egymáséi lesznek, és a gonosz erők is méltó helyükre kerülnek.

 

Az előadás előtt 9.45-10.30 óráig ráhangoló színházpedagógiai foglalkozást tartunk a gyerekeknek, melyre előzetes bejelentkezés szükséges. Az ingyenes foglalkozásokra az előadásra érvényes jeggyel rendelkező csoportokat, illetve egyéni jelentkezőket várunk. Érdeklődni és jelentkezni a csip@mupa.hu címen lehet, a résztvevők pontos létszámának és életkorának megjelölésével. A foglalkozást minimum 6 fő esetén tartjuk meg.

varazsf2

2014. szeptember 28., vasárnap 11.00 (11.00-13.00)

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

MATINÉKONCERTEK

A varázsfuvola

 

Vezényel: Oberfrank Péter

 

Szereplők:

Horváth István – Tamino

Hábetler András – Papageno

Kóbor Tamás – Monostatos

Sáfár Orsolya – Pamina

Szemere Zita – Az éj királynője

Zavaros Eszter – Papagena

Dani Dávid – Sarastro

 

Közreműködők:

Lackfi János – moderátor

Sinfonietta Erudita (művészeti vezető: Tötös Krisztina)

 

Alkotók:

Toronykőy Attila – rendező

Harsányi Zsolt – dalszövegek fordítója

Jegyár: 1500 Ft

Ajánlott életkor: 10-14 év

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása