Fel

A hiányzók világbajnoksága

A hiányzók világbajnoksága

Péntektől a focira figyel az egész világ, s ebből az Egyszervolt.hu sem maradhat ki! A 2010-es mundiál színeibe öltözik valogatott.hu. A játékban minden focista szerepel, VB labdákat lehet nyerni, s tudósítások olvashatók a pályákon történtekről. A Napocska.hu blogrovatában pedig nem mindennapi szurkolói beszámolókkal követi az eseményeket Pompor Zoltán, hat éves kisfiával, a németországi Ulm városából.

 

A Napocska.hu olvasói számára pedig hétről hétre néhány érdekességet ad közre Szabó Gergely sportújságíró. Ime az első:

 

Kevesebb, mint 6 óra van hátra a labdarúgó világbajnokság kezdetéig. Sokan várjuk ezt a pillanatot, vannak azonban olyanok, akiknek mérhetetlen szomorúságot jelent majd a kezdő sípszó, mert előzetes elképzeléseikkel ellentétben nem lehetnek ott a VB-n.

 

Ha a brazilokat nézzük, akkor igen komoly felháborodásról beszélhetünk világszerte. Dunga szövetségi kapitány bátor ember, hiszen – többek között – Ronaldinhot hagyta otthon. Tény, hogy az AC Milan sztárja nem zárt zseniális szezont, sokak szerint azonban kihagyása a keretbõl ugyanakkora sokk volt a brazilok számára, mint anno Romário kihagyása. Ennek ellenére a brazilok az egyik nagy esélyesei a dél-afrikai tornának, amit az is jól mutat, hogy a dél-amerikai zónából az elsõ helyen jutottak ki a VB-re.

 

 

A brazilok ősi riválisai, az argentínok szintén esélyesnek számítanak. Szövetségi kapitányuk, Diego Maradona azonban egyelõre nem bizonyította egyértelmûen edzõi képessségeit, hiszen Argentína csak az utolsó pillanatban jutott tovább a selejtezõkbõl. Pablo Aimar, Esteban Cambiasso és Javier Zanetti is kimaradt a Dél-Afrikába utazók sorából, amiért szintén elégedetlenkedtek az Albiceleste szurkolói. Természetesen így is rengeteg sztár és kitûnõ játékos van a csapatban, de hogy a világ legjobbjának választott Lionel Messi és társai mire lesznek képesek, ma még nagy kérdés.

 

Az Európa-bajnok spanyolok kifejezetten jó esélyekkel és nagyszerû játékosokkal várjáka a fociünnepet. Az annak idején a Real Madriddal mindent megnyerõ Vicente del Bosque ma már a hispánok szövetségi kapitánya, szakmai tudásához pedig kétség sem férhet. Ehhez párosulnak olyan zseniális játékosok, mint például Fernando Torres, Iker Casillas, Iniesta vagy Xavi – a teljesség igénye nélkül. A spanyoloké egy már összeszokott csapat, remek eredményekkel, melyek közül a legutóbbi egy 6-0-ás kiütéses gyõzelem volt a lengyelek ellen az utolsó felkészülési mérkõzésükön.

 

 

A legtöbb hiányzó a korábban roppant esélyesnek tartott angoloknál lesz. A legnagyobb veszteség természetesen David Beckham volt, aki tavasszal szenvedett komoly sérülést és már akkor tudni lehetett, hogy nem játszhat majd Dél-Afrikában. Valószínûleg már más világbajnokságon sem, hiszen újabb 4 évig már biztos nem lesz aktív labdarúgó. Fabio Capello szövetségi kapitány azonban magával vitte a kitûnõ középpályást, aki amolyan mentori szerepet tölt be a csapatnál, még ha játszani nem is fog. A BL-elõdöntõben ráadásul megsérült Wayne Rooney is, de õ szerencsére felépült és harcra kész. A legutóbbi sokk azonban már a hajrában érte az angolokat, hiszen a múlt héten megsérült Rio Ferdinand, a csapatkapitány. Bár õ is a csapattal van, de õ is csak a kispadról vagy a lelátóról nézheti majd az angolok meccseit.

 

 

Mellettük a németek és a hollandok is befutók lehetnek, ha jó formában lesznek és várhatóan valamelyik afrikai csapat is odaérhet a legjobb 4 közé. A magyar szurkolók közül a legtöbben – a felmérések szerint – Brazíliát várják a világ futballtrónjára, majd õket a spanyolok követik. A harmadik legtöbb voksot a németek kapták, akiket az angolok követnek. Bõ egy hónap és kiderül, melyiküknek lett igaza?

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása