Fel

A mi Kinizsink – rajzpályázat 6-12 éves gyerekeknek

kinizsi2

A mi Kinizsink – rajzpályázat 6-12 éves gyerekeknek

 

Nyerj osztálykirándulást a nagyvázsonyi Kinizsi várba! A legerősebb magyar várvédő, Kinizsi Pál legendájának állít emléket a nagyvázsonyi Kinizsi Vár által meghirdetett szabad technikás pályázat, melyre digitalizált formában várják az alkotásokat. A tetszőleges technikával készülő pályamunkákat három alcímmel készíthetik el a gyerekek: Malomkő, Vitézek, Élet a várban. pixel

 

pixel

kinizsi5

A legügyesebb, legkreatívabb alkotók vártúrával egybekötött kirándulást nyerhetnek a nagyvázsonyi Kinizsi várba, ahol a kovácsműhelybe, a néprajzi múzeumba és a viaszpecsét készítőhelyre is ellátogatnak. Különdíjat a Móra kiadó és a Tropicarium ajánlott fel a pályázóknak.

 

kinizsi1

„Évről évre több ezer gyerek érkezik Nagyvázsonyban osztálykirándulás és tanulmányi kirándulás keretében az ország összes pontjáról, hogy itt, együtt idézzük fel a reneszánsz kort. Itt láthatják Mátyás király Fekete seregének legendás hadvezérének várát, felmehetnek a toronyba, bepillantást nyerhetnek a várbörtönbe, megtekinthetik a lovagi játékokat, de akár még ágyúval is lőhetnek. A pályázat egy fajta ráhangolódás, elmélyülés lehet számukra a magyar történelemben.”

 

kinizsi3

A napokban megnyílt történelmi kiállításunkat is megtekinthetik Történelmünk nagyjai címmel, mely 31 neves történelmi alakot mintáz meg és mutat be Nimródtól Mátyás királyon és a ’48-’49es hősökön át egészen Puskás Öcsiig. A pályázat egy fajta ráhangolódás, elmélyülés lehet számukra a magyar történelemben.

 

A pályázat partnere a Móra Kiadó, aki több történelmi és irodalmi könyvvel jutalmazza majd az alkotásokat. Kovács Zsanett a Móra Kiadó olvasásra nevelés programjának vezetője elmondta: „Örömmel álltunk a kezdeményezés mellé nem csak a gyönyörű Balaton felvidéki vár turisztikai vonzereje miatt, hanem főként azért az üzenetért, amit azonos módon képviselünk; Fontos, hogy a gyermekeink megismerkedjenek a történelemmel, átéljék akár csak egy-egy várlátogatás, monda formájában is a reneszánsz kor értékeit, élményeit. Itt a várban életre kel a múlt, ennek megtapasztalása mindenkit épít. A nyertesek többek között Nógrádi Gábor A mi Kinizsink című ifjúsági regénnyel továbbá lovagos és vitézes könyvekkel is gazdagodni fognak.

 

A külön díjasokat családi ajándékként pedig a budapesti cápás állatkert, a Tropicarium látja majd vendégül a nyári szünetben.

 

A pályázatok beküldési határideje: 2015. április 15.

Egyéni és a csoportos pályamunkákat is várnak.

 

cím: kinizsivara@gmail.com (max 2 MB méretben)

információk: www.kinizsivar.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása