Fel

A Pagony újdonságai – bölcsiseknek, kisovisoknak

pagonyajanlo-osz

A Pagony újdonságai – bölcsiseknek, kisovisoknak

 

A Pozsonyi Pagony Kiadó, ahogy minden évben, idén is újabb és újabb gyerekközeli, élvezetes és színvonalas könyveket ad egyre népesebb rajongótábora kezébe.  A Kiadó 2015. 2. féléves könyvei, a legkisebbeknek.

pixel

pixel

csupaszin

Harcos Bálint – Dániel András: A csupaszín oroszlán
Ennek az oroszlánnak mindene más színű, a sörénye zöld, a kalapja piros, a nadrágja, nos, az sajnos sáros lesz… Pedig igen elegáns helyre igyekszik, ahova talán legjobban egy fekete öltöny illene. Harcos Bálint mulatságos verses lapozójából megtanulhatják a színeket a legkisebbek, míg Dániel András kétbalkezes oroszlánját nézegetik.
Korcsoport: 2-5 éveseknek
Megjelenés: október

 

zsufolt

Julia Donaldson – Axel Scheffler: A zsúfolt házikó, ford. Papp Gábor Zsigmond
A közkedvelt verses lapozó sorozatunk legújabb darabja egy anekdotából gyárt mesét: egyszer a zsémbes asszony panaszkodik a bölcs öregnek, hogy szűk a ház, és az sorban beviteti fel a tyúkot, a kecskét, a disznót és a marhát… Végül már elviselhetetlen a helyzet, mire az öreg tanácsára az asszony minden állatot visszavisz a kertbe, és rögtön nagyon tágasnak tűnik a zsúfolt házikó! Tanulságos és vicces mese állatokkal, a Donaldsontól megszokott könnyed rímes-ritmusos versszakokban.
Korcsoport: 2-5 éveseknek
Megjelenés: november

 

szofi

Harcos Bálint: Szofi varázsol, Christina Quilez rajzaival
Szofi Feri bűvész különleges produkcióját megy megnézni. A függönyök behúzva, a teremben mindenki visszafojtja a lélegzetét… De ami a legcsodálatosabb: a bűvész felhívja Szofit a színpadra, és ő is varázsolhat! Képtelennél képtelenebb dolgokat varázsol el a különleges varázsigék és a pálca segítségével. Mert most minden megtörténhet! A Szofi tüsszent második része.
Korcsoport: 2-5 éveseknek
Megjelenés: november

 

janoesjanka

Annie M.G. Schmidt – Fiep Westendorp: Janó és Janka őszi meséi, ford. Varga Orsolya
Itt van az ősz, sokat esik az eső és fúj a szél – de Janót és Jankát, a két holland kisgyereket ez cseppet sem zavarja. Hiszen egész nap együtt játszanak, hol kinn, hol benn: sétálnak az esőben és ugrálnak a tócsákba, sárkányt eregetnek az őszi szélben, leszedik a piros almát, diót törnek a szobában, vagy ha nagyon esik, hát szétvágják a színes újságokat és cirkuszosdit játszanak!
Játssz és örülj az ősznek Janóval és Jankával, Hollandia kedvenceivel!
Korcsoport: 3-6 éveseknek
Megjelenés: szeptember

 

janoesjanka2

Annie M.G. Schmidt – Fiep Westendorp: Janó és Janka – Jön a Mikulás!, ford. Varga Orsolya
Janó és Janka borzasztóan várja már a Mikulást! Levelet írnak neki, holland szokás szerint sárgarépát és szénát készítenek a csizmájukba a Mikulás lovának. Már napokkal előtte próbálják énekkel a házukba csalogatni, hiszen már biztosan a közelben van! Sajnos Tacsi nem érti az egészet, és ellopja, megrágcsálja Janó csizmáját. Még szerencse, hogy a Mikulás tudja, hogy Jankával ők legjobb barátok, ezért hozzá is viheti Janó ajándékát. Ha össze is vesznek, hamar kibékülnek, mert akármit hoz is a Mikulás, a legjobb együtt játszani az új játékokkal!
Korcsoport: 3-6 éveseknek
Megjelenés: október

 

pimpom

Fiep Westendorp – Mies Bouhuys: Pim és Pom – A nagy kaland, ford. Varga Orsolya
Pim és Pom legjobb barátok, és együtt laknak a Kedves Hölgynél. Amikor a gazdijuk unokahúgai látagatóba jönnek, el akarják rabolni a cicákat. A cicák elmenekülnek, de nem találnak haza. A barátságukat is próbára tevő viszontagságok után szerencsére a Kedves Hölgy rájuk bukkan. Ez aztán a nagy kaland!
Korcsoport: 3-6 éveseknek
Megjelenés: szeptember

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása