Fel

Színes makkból őszi dekoráció

makk1

Színes makkból őszi dekoráció

 

Nem csak a barna, sárga és piros lehetne az őszi dekorációk színe. Nézd meg a színes makkokat, újíts te is a szokásokon!

 

pixel

pixel

makk1

Kevés dologra van hozzá szükség, csak néhány makk “sapkára”, különböző színű gyurmára, meg egy kevés folyékony ragasztóra.

 

makk5

A gyurmákból csípjünk le kb. egy ujjpercnyi darabkákat.

A feladat az, hogy ezekből a gyurmákból formázzunk enyhén hosszúkás, tojásdad alakú gömböcöket, amelyek pont beleillenek a makk sapkákba.

Nyugodtan szólhatunk a kicsiknek, mert a finommotorikus készségük fejlesztéséhez kiváló tevékenység egy kis gyurmázás. Ráadásul az ő kis csöppnyi ujjaik könnyebben formáznak meg ilyen kis tárgyakat, mint mi felnőttek.

 

makk3

Ezután fogjuk a makk sapkákat, és mindegyikbe nyomjunk folyékony ragasztót, majd ezt követően illesszük bele a gyurmákat.

Nem baj, ha egy szárról kettő vagy három makk sapka is lóg, mert a színes kis fürtök természetesebb hatást is keltenek,és rendkívül jól néznek ki.

makk2

Ezután már nincs más dolgunk, csak annyi, hogy néhány levélhez hozzáragasszuk a kész kis fürtöket.

Esetleg ajtókoszorúra is ragaszthatjuk őket, vagy damilra kötve fel is lógathatjuk őket valahová. Például hosszú faágakra, amelyeket vázába helyezve bent tarthatunk otthonunkban.

Vagy akár a gyerekszobába, a csillárról lelógatva gyermekünk kuckójába.

 

forrás: kicsisziv.hu

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása