Fel

Anya, nézhetek mesét?

mesetv3

Anya, nézhetek mesét?

 

Anya, nézhetek mesét? – naponta hányszor hangzik el ez a kérdés. Hát persze, de nem mindegy, hogy mit és hol. A tudatos meseválasztás nagyon fontos, még akkor is, ha már a sokadik gyerekünk kucorodik be a képernyő elé. Így tehát nem mindegy, hogy milyen tartalmat kínálunk neki. Ehhez kíván segítséget nyújtani a mese.tv is, amelynek programjai már a youtube-on is megtalálhatóak.
pixel

pixel

mese1

Tudatos tévézés

Ha meséről van szó, akkor nincs félrebeszélés. A mese igazán fontos, nemcsak tartalmilag, hanem látványban is. Fontos, hogy a gyerekeknek olyan vizuális élményt nyújtson a mese, amely épít, s nem rombol. Amelynek tartalma valóban fontos, s az adott korosztályának megfelelő. S valljuk be, ezeknek kiválasztása nem kis feladat. Arra pedig már végképp nincs ideje a szülőnek, hogy cenzúrázza a meséket, vagy épp időben ugorjon oda, ha valami csúnyaságot lát a műsorban.  Ezért nyújt kényelmes megoldást az internetes televíziózás, jelen esetben a www.mese.tv programjai.

 

mesetv2

Több száz mese

A www.mese.tv  oldalon olyan meséket, sorozatokat, rajzfilmeket nézhetnek meg a gyerekek, amelyek nézése során nem kell izgulnunk, hogy nem oda való tartalommal találkoznak. A mese.tv oldalán már közel 1000 film közül válogathatunk, megtalálhatóak itt Gryllus Vilmos Fél-perces – Nótái, kedvenc gyerekmondókáink és dalaink rajzfilmen, kiváló művészek koncert felvételei – Szalóki Ági, Kolompos, vagy épp a Kaláka együttesé.  Aki viszont a hagyományos meséket szereti, azoknak ajánljuk a Klasszikus mese sorozatot, amelyeket népszerű színészek – Szabó Gyula, Molnár Piroska, Rudolf Péter, Pogány Judit – mesélnek el. Egész estés nagyfilmet is választhatnak a nézők – a Napkirálynő c. rajzfilmet, de sorozataik is nagyon népszerűek: Pintyőke, Mr. Bean, Log Jam. Akit pedig a komolyzene érdekel, s kíváncsi, hogy miképp játszik egy zongoraművész, akkor feltétlenül nézze meg Érdi Tamás koncert felvételeit, ahol a művész nemcsak zongorázik, hanem elmeséli, hogy miért és hogyan érdemes Chopint játszani és hallgatni.

 

szabo-gyula

Több platformon is

Ha épp nincs kéznél számítógép, vagy épp utazunk, akkor is érdemes a mese.tv-re kattintani, mert akkor táblagépen vagy épp okos telefonon is nézhetik a gyerekek a meséket, így útközben is értékes tartalmat kínálhatunk nekik.

 

szaloki

Lejátszási listák

Első kattintásra úgy érzi az ember, hogy elveszik az oldalon, mert annyi lehetőség van, annyiféle film, klip, rajzfilm. Az oldal szerkesztői arra is gondoltak, hogy hasznos lejátszási listákat alakítsanak ki.  Így könnyítve meg a szülők dolgát, hogy akár több mint fél óráig nézhetik a gyerekek a kedvenc dalaikat, filmjeiket. De ha úgy keresünk rá, hogy például csak lányos vagy csak fiús meséket szeretnének nézni, akkor arra is van megoldás. Az oldalon most már összefűzve számos tematika szerint vannak mesék, dalok, rajzfilmek.

 

mesetv3

Fő a biztonság

Sokan úgy gondolják, hogy nem szabad a gyereket, főleg a kisebb korosztályt odaengedni az internetre. Mert veszélyes, mert bármikor nem neki való tartalommal találkozhat. Igen, ebben sok igazság van, de a www.mese.tv oldal nézésekor a szülőknek nem kell aggódniuk. Jó hír, hogy a mese.tv valóban biztonságos hely. Innen nem lehet eltévedni, itt csak a gyerekeké a főszerep. A szerkesztők alapelve, a biztonság, hogy valóban nekik szóló, minőségi tartalmakat  mutassanak  be.

 

AK

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása