Fel

A tenger dala

tenger3

A tenger dala

pixel

Új animációs film kerül a mozikba – A tenger dala –, melyet idén Oscar-díjra is neveztek. Igazi családi mozit ajánlunk kicsiknek és nagyoknak.

pixel

 

tenger1

A film az ír folklorból merített inspirációt: a mitológiai selkiek a tengerben fókaként élnek, de a szárazföldön emberré válnak. Tomm Moore (Kells titka) rajzfilmjét Oscar-díjra jelölték a legjobb animáció kategóriában, a zenét szerző Bruno Coulais pedig Césár-jelölést kapott.

 

tenger5

A tenger dala csodálatos mese Benről és kishúgáról, Saoirse-ről, aki az utolsó fókatündér. A két testvér kalandos útra indul egy ősi, varázslatos legenda nyomában, hogy hazatérjenek tengerparti otthonukba. Olyan mese, ami minden korosztálynak remek szórakozást nyújt. A gyönyörű rajzok, kedves figurák még a kicsiket is elkápráztatja. A történet pedig minden korosztálynak mást és mást jelent, ugyanúgy érti a kisgyerek, s ugyanúgy élmény lesz a nagyobbaknak, sőt még a szülőknek is. A film látványvilága mellett fontos szerepet kapott a filmzene is, amely már a film címe miatt is főszereplő. A film zenéjét Bruno Coulais írta, a dalokat Lisa Hanningan énekli, aki korábban megjelent lemezéért komoly díjakat is kapott már.

 

tenger4

A Tenger Dalát ajánljuk kicsiknek és nagyoknak egyaránt, akik egy felemelő történetet láthatnak az összefogásról, az önzetlenségről, gyönyörű képi világgal, eltérve a már megszokott Disney-féle meséktől.

 

A TENGER DALA színes, szinkronizált ír-luxemburgi-belga-francia-dán animációs film

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása