Fel

A tündérek autószerelőt keresnek

A tündérek autószerelőt keresnek

Megjelent Berg Judit Tündérváros című zenés meselemeze Vándor Éva előadásában! A Panka és Csiribí-sorozat harmadik részében az erdei tündérek Tündérvárosba utaznak, hogy meglátogassák autószerelő barátjukat, Bonifácot. A kötet meséiben különféle mesterségek bukkannak elő, találkozunk orvossal, postással, vicces cukrásszal, artistákkal, tűzoltókkal, sőt még egy igazi csillagásszal is. Ráadásul Panka elhatározza, hogy most már mindenképpen megtanul repülni!

 

Berg Judit IBBY-díjas mesekönyvírónk történeteit Vándor Éva meséli el. A meséket Bizek Emi varázslatos zenéi színesítik a Halion Symphonic Orchestra hangszereinek kíséretével. Zongora, fuvola, pikoló, fagott, hegedűk, brácsák, csellók és nagybőgők, rézfúvósok és ritmushangszerek kísérik végig az erdő lakóinak történeteit. A lemezborító belsején található útmutatóval a zenei műveltség is fejleszthető, mivel segít felismerni az egyes hangszerek hangját. A lemez érdekessége, hogy a történetekben hallható komolyzenei futamok a mesék végén könnyűzenei feldolgozásban is megjelennek, így színesítve a gyermekek zenei világát. A CD tokban található képes füzet Pásztohy Panka rajzaival illusztrálja a meséket.

www.pankaescsiribi.com

Amit a szerzőkről feltétlenül tudni kell

Bizek Emi édesanya és zeneszerző. Az ELTE ének-, zenetanár, karvezetés szakán végzett. Zeneszerzőként több, mint 50 saját szerzeményt írt. Álomszép – zene babáknak és mamáknak című CD sorozata mára arany- és platinalemezek. Kepes András Világfalu című sorozatához szerzett filmzenéiért 2006-ban Fonogram-díjat kapott.

www.bizekemi.hu

Berg Judit ma négy gyermek édesanyja, és tizenkét mesekönyv szerzője. Saját bevallása szerint, három lánya és kisfia nem csak ihletője történeteinek, de néha ötletgazdáik vagy épp „megrendelőik” is. 2011-ben József Attila-díjat kapott. Rumini című regénye 2007-ben az Év Gyermekkönyve-díjban részesült.

www.bergjudit.hu

AK

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása