Fel

A Tropicariumban mindig történik valami

tropi5

A Tropicariumban mindig történik valami

 

Miként az egész országban, így a Tropicariumban is kiemelten fontos feladatnak tekintik a Víz világnapjáról való megemlékezést. Az ENSZ március 22-ét jelölte ki az élővilág fenntartásában kulcsszerepet játszó víz megőrzésének napjává.

 

tropi3

A Tropicarium  a környezet megóvásának elkötelezett híve

Március 22-én, vasárnap 10 és 17 óra között ennek jegyében várja vendégeit, a szórakoztatás és ismeretterjesztés szem előtt tartásával.

Bemutatkozik a 2010-es év akvaristája, Rónaszéki Péter, aki a felelős állattartással kapcsolatosan ad tanácsokat, és kígyó és tengerimalac simogató foglalkozást is tart.

Természetesen lesz vízkóstolás a Clearwater praktikus ballonjaiból, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából megismerkedhetnek Málta tengeri és szárazföldi kincseivel. A Nagytétényi Kastélymúzeum pedagógusai kézműves foglalkozást tartanak, lesznek vizes játékok, és bemutatkozik a Divingland búvárbázis és finom tea ízelítővel a Gárdonyi teaház is.

 

tropi1

Vízes kísérletek

A Tropicarium érdekes vizes kísérletekkel, vizes játékokkal és “tapogatóval” készül, ahol a vízben élő állatok vázát, házát, és egyéb részeit lehet megérinteni. Óránként látványos etetésekkel készülnek, ráját, kiscápát, piranját, tűz- és kőhalat, süllőt és sügért lehet étkezés közben közelről megfigyelni. A 2 millió liter vizet 3 óra alatt megforgató hatalmas szűrőházat pedig 11 és 14 órakor lehet szakértő kollégánk vezetése mellett megtekinteni.

 

tropi2

Cápás állatkert

Pózolj a cápával és megnyerheted értékes ajándékaink egyikét.
Továbbra is jó program vasárnaponként a cápás állatkert
Ugyan az üzletek, plázák vasárnap zárva tartanak március közepétől, a Tropicariumban változatlanul várjuk kedves látogatóinkat 10-20 óra között.

 

tropi4

Húsvét a Tropicariumban

Az egzotikus állatok és a cápák közelébe ezúttal bájos nyuszik férkőznek, hogy színes tojásokkal lepjék meg őket.

A nagy Búvár Nyuszi pedig Húsvét vasárnap és hétfőn 11 órakor merül a cápák közé, hogy az ünnep alkalmából megsimogassa őket és megmutassa országnak-világnak, hogy Ő nem is olyan gyáva nyúl…

 

www.tropicarium.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása