Fel

Advent a Józsefvárosban

jozsefvaros3

Advent a Józsefvárosban

 

Múltidéző Kalendárium adventi programjaival és Kézműves Karácsonyi vásárral nyílik a Palotanegyedben a Józsefváros ünnepi rendezvénysorozata. A kerület csodás fényekbe öltöztetett főterén, a Horváth Mihály téren a napról napra növekedő fényességet hirdetve az advent vasárnapi gyertyagyújtások meghitt, áldott pillanatai teszik teljessé a várakozást.  

pixel

 

pixel

jozsefvaros2

Adventi programok

Aki ellátogat decemberben a Szabó Ervin térre egy csodálatos fénybe öltöztetett múltidéző karácsonyi hangulatnak és vásári barangolásnak lehet részese a mesék és a csillagos ég között. A Palotanegyben a Szabó Ervin téren felállított pódiumra az adventi készülődést és hangulatot szívünkbe költöztető mesemondók, muzsikusok, közkedvelt zenekarok – a Makám Csillagváró koncertje, Török Ádám különleges fuvola szólóestje, a HoldDalaNap zenekar, a The Bits Beatles Emlékzenekar a Fourtissimo Jazz Orchestra és még számos kellemes kulturális program várja a hozzánk látogatókat. A kántálók, betlehemesek, tűzzsonglőrök, nemzetközi hírű táncegyüttesek a Vasas Művészegyüttes rénszarvas kórusa a Palotanegyed vásártéri forgatagába ejti ámulatba a nagyérdemű publikumot.

 

jozsefvaros-mikulas

Szombaton a Szent József Katolikus Templomban az adventi vasárnapokon Párbeszéd Háza dísztermében jeles előadóművészek koncertjei gondoskodnak a várakozás időszakának felemelő zenei pillanatairól. A Kodály Férfikar és a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes, a Misztrál Együttes, a Simplicissimus, Farkas Tünde és zenekara, Sebestyén Márta és Andrejszky Judit, Szerényi Béla é Balasi Barnabás orgonakoncert mély lelkiségű zenei világba vezetnek vissza, amire talán a szó már nem képes. Mikulásfogat Gryllus Vilmos koncert és még számos program várja a családokat. A gyerekek pénteken és szombaton megcsodálhatják az élő betlehemet, megsimogathatják az állatokat, készíthetnek karácsonyi díszeket és mézeskalácsot és találkozhatnak a Mikulással. A Józsefvárosi Adventi Galéria esteken ünnepi teázás és az ünnepkört megidéző csodálatos adventi estek, Lovász Irén, Kárászy Szilvia és Erdi Tamás koncertje visz közelebb minket karácsonyeste meghittségéhez. A Palotanegyedben a Szabó Ervin tértől a Kálvin térig kézműves portékák és étkek vására: gyertyák, fények, titkok, angyalok és pásztorok fogadják folyamatosan a látogatókat.

 

erditamasÉrdi Tamás

 

 Adventi vásár 

A vásár nem csak vizuális élményekkel kápráztatja el a vendégeket: az ínycsiklandó finomságok illata, karácsonyváró kemencés étkek, különleges csemegék csalogatják a járókelőket. A hideg téli estéken egy jó adag punccsal vagy forralt borral csalhatunk életet elgémberedett végtagjainkba.

A karácsonyi vásáron beszerezhetjük a szeretteinknek szánt ajándékokat is. A hagyományos értékeket képviselő mesteremberek portékai mellett megtalálják az egyedi formatervezett, kreatív, ötletes ajándék és használati tárgyakat is.

Az egy hónapos rendezvénysorozattal Budapest rangos, kiemelkedő rendezvényeit szeretnék gazdagítani, az aranykor ünnepi hangulatát, pezsgő hagyományos urbánus és paraszti tradícióit felidézve.

Készüljünk a Karácsonyra „… mély és varázsos rendhagyással, tánccal, muzsikával, vérpezsdítő feledkezést nyújtó italokkal, s mindenekelőtt áhítattal és föltétlenséggel.”
Márai Sándor

 

jozsefvaros1

PROGRAMOK:

  • Advent vasárnapi Gyertyagyújtás és térzene a Horváth Mihály téren
  • Ünnepi koncertek a Párbeszéd Háza dísztermében

minden vasárnap 19 órától

  • Ünnepi koncertek a Szent József Katolikus Templomban

minden szombaton 19 órától

  • Kézműves és gasztronómiai vásár a Palotanegyedben

                a Szabó Ervin téren és a Baross utcában 10 órától 19 óráig

  • Palotanegyed Pódium

minden pénteken és szombaton 15 órától 19 óráig

  • Adventi Galéria Estek és Családi programok a Józsefvárosi Galériában
  • Józsefvárosi Korcsolyapálya a Horváth Mihály téren

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása