Fel

Mesekönyv játszódik a Skanzenben

molnar-k-rita1

Mesekönyv játszódik a Skanzenben

 

Ki hallott már olyat, hogy egy mesekönyv egy ismert helyszínen játszódik? Hát persze, hogy sokan! De hogy ez a helyszín a szentendrei Skanzen? Na erre senki sem gondolt, ugye? Most viszont megérkezett Molnár Krisztina Rita legújabb gyerekkönyve a Mákszem és Gubó. 
pixel

pixel
molnar-k-rita2

Jó hír Maléna-rajongóknak: már a nagyobb könyvesboltok polcain van Molnár Krisztina Rita, a nagy sikerű Maléna kertje írójának legújabb gyerekkötete, a Mákszem és Gubó eltűn(őd)ik.

A könyvet a szentendrei Skanzen mesebeli környezete ihlette; a főszereplő ikerpár a múzeum álomszerű csodavilágában indul kalandokra, melyek során többek kiderül, boszorkány-e valójában Telihold néni, mit tud az Illatos lányka, ki az a Mitmitke, és ki nyivákol a vízimolnár padlásán.

A mesét 8-12 éves gyerekeknek ajánlja a szerző, akivel egyébként december folyamán többször is találkozhatnak az olvasók. A könyvbemutatókon részt vesz az elbűvölő illusztrációk készítője, Schall Eszter, sőt páran a történet szereplői közül is felbukkannak.

 

molnar-k-rita4

A könyvbemutatók időpontjai:

  • 2015. december 6., vasárnap 14:00-18:30 – Budapest, Duna Pláza

Programok: mesefelolvasás, dedikálás, kreatív foglalkozások: pulikutya-készítés, molnárkodás, ismerkedés a molnárok eszközeivel, munkájával.

  • 2015. december 13., vasárnap 16:00-18:00 – Szentendrén a Főtéren, a Líra könyvesbolt előtt

Programok: felolvasás, dedikálás, a mesebeli tepertős pogácsa kóstolása, Telihold néni gyógynövényei, találkozás a molnárral.

 

molnar-k-rita6

“A jó mesék nemcsak a csodák birodalmát nyitják meg a gyerekek előtt, hanem útravalóul is szolgálnak számukra. Molnár Krisztina Rita meséje igazi hamuban sült pogácsa: olyan világot idéz, amelyben régi mesteremberek tudása elevenedik meg azzal a céllal, hogy a mai gyerekeknek is hasznára váljék. A mese kíváncsi és bátor ikerpár hőse, Mákszem és Gubó kalandos utat járnak be a Skanzenben, melynek során egy másik valóságsíkot és önmagukat is mélyebben megismerik. A történetet azoknak ajánlom, akik nem félnek a látható dolgok mögött rejlő titkokat megismerni. “

                                                                                                                             Boldizsár Ildikó meseterapeuta

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása