Fel

Advent – a készülődés, várakozás ideje

advent2

Advent – a készülődés, várakozás ideje


 

Az adventi időszak a várakozás, a reménykedés ideje, a karácsonyra való előkészület. Ilyenkor előkerülnek a tavalyi lakásdíszek, az adventi koszorú, az adventi naptárak. Kicsi és nagy együtt számolja a napokat, hogy hányat kell még karácsony estig aludni.

 

pixel

pixel

advent5

Ennek az időszaknak talán a legszebb dísze az adventi koszorú, amelyet készen is megvehetünk, de értékesebb, ha mi magunk készítjük el. Nem kell sok dolog hozzá, egy koszorú alap, négy gyertya, s ötletes díszítő elemek – szárított narancs, fenyőfaág, masnik, termések. A gyerekek kedvence az adventi naptár, amely 24 kis meglepetést rejteget karácsonyig, kis csokikat, vagy apró ajándékokat. A készülődés még bensőségesebb, ha a család együtt tölti az estéket, mesélnek, énekelnek, s együtt várják a kis Jézus születését.

advent3

 

Tudtad hogyan találták ki az adventi naptárt?

 

A történet az 1900-as években kezdődött, mikor egy Németországban élő édesanya megunta, hogy kisfia minden nap azt kérdezte tőle: még hány nap van karácsonyig?

Az anyuka a türelmetlen gyereknek 24 darab, kétszárnyú ablakot vágott ki egy kartonpapírra, s elé helyezett egy-egy kis cukrot. Így a várakozás ideje hamar elszállt, s a kisfiú türelmetlensége is. Később a kisfiúból üzletember lett, aki elkezdte az adventi naptárak gyártását.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása