Fel

Adventi beszélgetés Bartos Erikával

bartoserika

Adventi beszélgetés Bartos Erikával

Karácsony előtt itt a www.egyszervolt.hu oldalán Bartos Erika egy adományozó akciót indított útjára a rászoruló óvodák számára.  A felhívásról, az adományozásról és idei munkáiról mesélt nekünk az írónő. Arról, hogy milyen összetett a munkája, hogy a mesék mellett új diafilmmel is készült, új társasjátékkal, és egy építészeti albummal, melyben a századfordulós Budapestet mutatta be. 
pixel

pixel
Bogyó és Babóca segít! 

A karácsonyi csomag ötlete nem új. Pályám kezdete óta rendszeresen támogatok számtalan óvodát könyvcsomagokkal, illetve több jótékony szervezet munkáját segítem különböző módokon.  Az idei év annyiban más, hogy a szervezésben segítséget kértem az Egyszervolt.hu -tól, akikkel 12 éve jó kapcsolatot ápolok. Ez lényeges könnyebbség volt számomra, a hírlevelek útján a lehetőség gyorsan eljutott azokhoz, akik számára érdekes lehet.

 

Új mesekönyvek

Az idei év nagyon munkás volt. Nemrég megjelent két új mesekönyvem, melyben az az életszakaszok sorrendjét mutatom be a legkisebbek nyelvén: hogyan követi a gyerekkort a felnőttkor, majd az időskor, hogyan érlelik lelkünket a jó és rossz emlékek.

 

Dedpapa

 

Két karitatív kötet elkészítésében is részt vehettem, a Csillagbusz című autizmussal foglalkozó könyvben, illetve az Új élet, új mosoly című, transzplantációval kapcsolatos mesében is. Ezek nagyon szép kihívások számomra.

 

Társasjáték és diafilm

Készült egy új társasjátékom is, teljesen önálló munka, a tervezéstől a grafikáig. Több év készülés, tesztelés rejlik e társas mögött, benne van szívem-lelkem, a Bogyó és Babóca sorozat 12 évének minden felbukkanó szereplője helyet kapott a játéktáblákon. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy a társas a közelmúltban első helyezést ért el az Ország Játéka versenyen.

 

IMG_5063

 

Idén a diafilm hagyományát is igyekeztem erősíteni, olyan módon, hogy megjelent egy olyan új Bogyó és Babóca mesém, ami se könyvben, se filmen nem látható, kizárólag diafilmen érhető el. Sok családban és óvodában szívesen vetítenek diát, az óvónők pontosan tudják ennek a műfajnak a felülmúlhatatlan előnyeit, a gyereklelkűségét, a megnyugtató erejét. Több dia-tippet is hallottam óvónőktől, pl. hogy a plafonra is lehet diát vetíteni, mert a kép jó nagy lesz, és a gyerekek fekve élvezhetik. Sokat tanultam egész pályám során az óvónőktől, akik kisgyerekek között töltve napjaikat hihetetlenül felelősségteljes munkát végeznek, kiapadhatatlan szeretettel körbevonva a legkisebbeket.

 

Mesélő Budapest

Ebben az évben kissé visszatértem az eredeti, építészmérnöki szakmámhoz is. A nyári könyvhétre megjelent egy építészeti albumom a századfordulós Budapestről, saját gyűjtésű anyagokkal, saját grafikákkal. A rajzokból december 9-én kiállítás nyílik a Főváros Szabó Ervin Könyvtár Kisgalériájában, év végéig lesz megtekinthető.

Ezenkívül két zenei örömöm is volt idén: A verseimből klasszikus gyermekkari kórusmű készült Andorka Péter zeneszerző komponálásában, mely a XVII. Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny nyitókoncertjén hangzott el. Megjelent a Fonó kiadásában a Neked című karitatív célú lemez is, melyen Lajkó Félix által megzenésített verseim hallhatók, az Ő előadásában, illetve Tintér Gabriella csodálatos énekével.

 

Kellemes Karácsonyi készülődést kívánok, minden egyes olvasómnak!

 

(Fotó: Kosik Richárd)

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása