Fel

Rajzolj nekem!

logo

Rajzolj nekem!

Rajzolók és olvasók a rászoruló könyvtárakért

A Pagony Kiadó különleges meglepetéssel várja az ünnepeket: aki ellátogat december 11-én a Pagonyba a Gellért térnél, az egyedi illusztrációt kérhet kedvenc illusztrátoraitól karácsonyra, ráadásul segíthet a rászoruló könyvtáraknak!

 

pixel

pixel

 

December 11-én 10-18 óráig Agócs Írisz, Dániel András, Igor Lazin, Mészely Ilka és Pásztohy Panka illusztrátorok várnak minden érdeklődőt a Pagonyban a Gellért térnél, hogy akkor és ott megrajzolják Neked, amire mindig is vágytál…

 

Ezért szervezzük az eseményt

 

A vidéki, kistelepülési könyvtárakban az megfelelő anyagi források nélkül nem jutnak hozzá a kortárs gyerek-és ifjúsági irodalomhoz. Pedig gyakori eset, hogy a könyvtár az a pont, ahol a gyerekek más lehetőségek híján találkozni tudnak a könyvekkel, ahol olvasóvá válhatnak.
Gyerekkönyvek szerzőjeként, kiadójaként, gyerekekhez és irodalomhoz egyaránt közel álló emberekként úgy gondoljuk, ebben a helyzetben meg kell próbálnunk a magunk eszközeivel segíteni.

 

Elhatároztuk, hogy december 11-én Budapesten, a Bartók Béla úti Pagony könyvesboltban Rajzolj nekem! címmel jótékonysági eseményt szervezünk. Ezen a napon öt grafikus/illusztrátor – Agócs Írisz, Dániel András, Igor Lazin, Mészely Ilka és Pásztohy Panka – várja azokat, akik szívesen vásárolnának – akár maguknak, akár karácsonyi ajándékként – olyan grafikákat, amelyeket személyesen nekik, kérésük alapján, ott helyben készítenek el számukra az alkotók.

 

Az e módon befolyt adományból a Pozsonyi Pagony Kiadó beszerzési áron ad könyveket, amelyekkel a rászoruló, kistelepülési könyvtárakat szeretnénk támogatni.
Ajánlott támogatás:
A5 méretű grafika: 5 000Ft
A4 méretű grafika: 10 000Ft

Illusztrátorok, akik részt vesznek a Rajzolj nekem jótékonysági akcióján, és december 11-én megrendelésre rajzolnak – helyben, azonnal.

 

Dániel András

Dániel András

Dániel András – író, illusztrátor, festő, a Rajzolj nekem ötletgazdája – ha címkézni kellene, ő a legkreatívabb szerzőnk, a megközelítése mind a nyelvhez, mind a képekhez újszerű, egyedi, sokszor meghökkentő. A világa a szó legjobb értelmében fura – és nagyon szerethető.

„Piaci és kritikai sikere azt mutatja, hogy éppen elég, ha valaki nagyon jól rajzol és nagyon jól ír.” – fogalmazta meg az IBBY-díjas és Szép Magyar Könyv-díjas író-illusztrátorról a Magyar Narancs.

Legfontosabb könyvei a Pagonynál:

Kuflik-sorozat (amelyből most éppen filmsorozat készül: https://www.youtube.com/watch?v=2h4GAy2Mz6Q)

Kicsibácsi és Kicsinéni-sorozat

Mit keresett Jakab az ágy alatt? (és mi történt ott vele?)

 

Pásztohy Panka

Pásztohy Panka

Pásztohy Panka – a Pagony egyik legrégebbi illusztrátora, kedves, otthonos, szerethető rajzai immár 10 éve a legkisebbek kedvencei. Az utóbbi években a felelős kutyatartás szószólója, több mesekönyve is született erről, amiket nemcsak illusztrált, de maga is írt.

„Színes festéktubusok, vásznak és ecsetek között nőttem fel” – vallja magáról. –„Számomra teljesen természetes volt, hogy az alkotás nyújtotta szabadsággal felvértezve élem az életemet, fejezem ki magam.”

Legfontosabb illusztrációi a Pagonynál:

Berg Judit: Panka és Csiribí-sorozat

Finy Petra: Milu-sorozat, Iskolások-kézikönyve

Vadadi Adrienn: Leszel a barátom? – ovis mesék-sorozat

Mentsük meg a kiskutyám!, Szeretem a kiskutyám!

 

maszat

Agócs Írisz

Agócs Írisz – az egyik legérzékenyebb illusztrátor, a Pagonynál elsősorban Berg Judit és Tandori Dezső állandó partnere. Pásztohy Pankához hasonlóan művészcsaládban nőtt fel: „A nagymamám festőművész volt, a nagypapám pedig néprajz-kutató és a helyi múzeum igazgatója, ami azzal járt, hogy a lakásuk is a múzeum épületében volt. Itt töltöttem a legtöbb időt.

A rajzolásról és festésről azt hittem, hogy ez valami olyan dolog, amit mindenki csinál. Ha valaki pedig nem csinálja, az nem azért van, mert nem tudja, hanem azért, mert nem ér rá. Valószínűleg ez így is lehet.” – írja.

Első saját mesés képeskönyve egy nagy elefánt és egy kicsi madár barátságáról szól – művészi rajzait és kedvesen groteszk állatfiguráit élvezhetjük ebben a bölcs és derűs mesekönyvben.

Legfontosabb illusztrációi a Pagonynál:

Berg Judit: Maszat-sorozat, Cipelő cicák-sorozat

Tandori Dezső: Medvék minden mennyiségben, Medvetalp és barátai

 

ordogbor

Mészely Ilka

Mészely Ilka – A MOME textiltervező szakán végzett, de a grafika is nagyon érdekli. Könnyed, de biztoskezű, humoros és karakteres figurái rögtön megnyerik maguknak az olvasót. Rajzai kiválnak a festői gyerekmese-rajzok közül, és vagány, lendületes stílust képviselnek.

Legfontosabb illusztrációi a Pagonynál:

Adamik Zsolt: Ördögbőr grófja – rettentő kalózmesék

Berg Judit: Tökmag-sorozat

Vadadi Adrienn: Alma utca-sorozat

 

Igor Lazin

Igor Lazin

Igor Lazin – illusztrátor, képzőművész, animációs rendező. Szerbiában született, 1991-ben, a háború miatt költözött Magyarországra. „Levegőben volt már a sorozás, és nem akartam bevonulni. Nem értettem, miért kellene olyanokra lövöldöznöm, akik a barátaim voltak. A horvátok, bosnyákok” – mondja. Számos csoportos és egyéni kiállításon vett részt.

Sokan a Kistehén rajzolójaként ismerik, a Pagonyban elsősorban Vadadi Adrienn illusztrátoraként ismert.

Legfontosabb illusztrációi a Pagonynál:

Vadadi Adrienn: Kis ovis-sorozat

Stiglincz Milán – Varga Norbert: Kalimpa

 

Időpont: 2016. december 11. vasárnap 10-18 óráig

Helyszín: Pagony a Gellért térnél – 1114 Budapest, Bartók Béla út 5-7.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása