Fel

Ahol a kisvonatok találkoznak

kerti vasút

Ahol a kisvonatok találkoznak

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója a Magyar Vasúttörténeti Park területén. A rendezvény minden évben nagy népszerűségnek örvend a látogatók körében, ugyanis dízel- és gőzmozdonyok kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán. VII. Európai Kerti Vasutak Találkozója – 2013. Augusztus 31-szeptember 1.

Kisvonatra fel!

Augusztus utolsó napjának hétvégéjén várhatóan Németországból és Ausztriából érkeznek a Vasúttörténeti Parkba vendégmozdonyok és gőzgépek. A kisvonatok zakatolva haladnak végig a 850 méter hosszú kerti vasút pályán, amely áthalad alagúton, egy kis tó felett ívelő igazi vasúti hídon, végül a szakasz végén visszatér a kiinduló állomásra. A rendezvény különlegessége, hogy a kicsinyített másolatokat nem csak megnézhetik, de kis is próbálhatják a gyerekek és szüleik.kerti vasút 2

A magyarországi kerti vasút rajongók között is egyre többen építenek saját gőzmozdonyt, sőt néhányan a mozdonyhoz kapcsolható ülőkocsikat is elkészítik. Ezeket az egyedi készítésű remekműveket a látogatók is megcsodálhatják a rendezvény ideje alatt.

„Szilvia”  a gőzös

A Vasúttörténeti Park több mozdonyával képviselteti magát a találkozón: a 203.001-es pályaszámú kerti vasúti gőzössel; a 2008-ban készült kis Bobó mozdonnyal, és az új zöld színű „Szilvia” kisgőzössel, amely a MÁV egykori 394-es gőzmozdony-sorozatának egyik működő tagja, a 394,057 pályaszámú “Szilvi” gőzmozdony kicsinyített mása.

(Az eredeti gőzös a Szilvásváradi Erdei Vasúton teljesít nosztalgia szolgálatot.) A múzeum kisgőzöse vezeti majd fel méltóságteljesen a vendégmozdonyokat a pályára, hogy együtt futhassák a köröket ezen a hétvégén.

A százéves körfűtőházban a látogatók megtekinthetnek továbbá gőzgépeket, LGB méretű vasutakat, és a gyermekek kedvéért a tervek között szerepel egy LEGO vasúti pálya bemutatása is. Természetesen ugyanúgy, ahogy a többi rendezvényen, így most is lehet hajtányozni, nagymozdonyon utazni, modellvasutat vezetni és fordulni a fordító-korongon.

A rendezvény mindkét napon 10:00-18:00 óra között látogatható Budapesten, a Tatai út végén.

További információk és elérhetőségek:

Magyar Vasúttörténeti Park: 1142 Budapest, Tatai út 95.,

info@vasuttortenetipark.hu,

www.vasuttortenetipark.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása