Fel

Állati jó nyár!

00001_460x276_normal

Állati jó nyár!

Lassan, de biztosan közeledik a nyári szünet, ami a gyerekek számára az év leginkább várt időszaka. A szülők számára viszont egy megoldandó probléma, hiszen ritka, hogy valaki munka mellett egész nyáron otthon tud maradni gyermekeivel, így a felügyeletet máshogyan kell megoldania. Aki szerencsés számíthat a nagyszülőkre, rokonokra, ismerősökre, és persze a nyári táborok is megoldást jelenthetnek.

A nyár elején sorra nyitják kapuikat a táborok, melyek tartalmas foglalkozást, sok élményt kínálnak a fiataloknak. A szülők napközis és bentlakásos táborok közül választhatnak. A Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos tábora, a Zootábor az előbbi kategóriába tartozik, azaz napközis tábor. Heti turnusokban váltják egymást a diákok, akiknek a tábor öt napja alatt garantáltan egyedülálló élményben lesz részük. Az első Zootábor turnus idén június 17-től várja a résztvevőket.

 Mennyiben más a Zootábor?

A foglalkozások sokak kedvenc helyén, a budapesti Állatkertben zajlanak, szakképzett állatgondozók és pedagógusok felügyelete mellett. A gyerekek betekintést nyerhetnek az állatkert életébe. Megismerhetik a gondozók napi feladatait, barátkozhatnak a korábban csak tévéből, könyvből ismert állatritkaságokkal. Pedagógiai szempontból sem elhanyagolható, hogy mindeközben megtanulják: az állatok tartása nemcsak öröm és játék, hanem óriási felelősség is.

 Egész életre szóló öt nap

A csoda hétről hétre megismétlődik: a turnus elején még megszeppent kisdiákok a hét második felére feloldódnak, nyitottak, barátkozók lesznek, nemcsak társaikkal, hanem a „nemszeretem” állatokkal is. Természetessé válik számukra, hogy csótányt sétáltatnak a kezükön, vagy óriáskígyót simogatnak, de a kevésbé félelmetes, ugyanakkor óriási élményt nyújtó programok, mint a vízilovak etetése, az alpakák és a vízidisznók simogatása vagy a lajhárokkal való ismerkedés is életre szóló élményt nyújt.

Hogy az emlék ne múljon el, a szervezők táboros pólót, esőkabátot, a táborozás legszebb pillanatait megörökítő fényképeket ajándékoznak a résztvevőknek. A hét megkoronázásaként pénteken cirkuszlátogatással zárul a tábor. Mindez nem csak üres fecsegés, hiszen évek óta alátámasztja a péntekenként búcsúzó csoport tagjainak csillogó tekintete, és az évről-évre egyre több a visszatérő táborozó.

További részletek a Zootáborról: www.jatekmester.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása