Fel

Amazónia 3D

amaz2

Amazónia 3D

 

A film a Föld legnagyobb esőerdejének szívébe kalauzol minket, hogy felfedezzük a Zöld Bolygót. Egy csodálatos családi film a fikció és a dokumentum határán a természet világáról. Egy óda az Amazonasi esőerdő szépségéről és sokszínűségéről, erről a kivételes tájról, amely egyszerre vad és titokzatos. Mindezt pedig valóban testközelből, csodálatos filmezés által, 4K felbontásban és 3D-ben láthatjuk.

amaz4

Az Amazóniai őserdő több mint 100 millió éves. Az Amazonas folyó szeli át, megszámlálhatatlan mellékfolyójával a világ legnagyobb vízi erdejét képezve. Ahol az erdő és a folyó találkozik, egy univerzális folyópart fedi fel nekünk csodáit és rejtelmeit, a Földünkön létező leggazdagabb ökoszisztémát hozva létre. Az Amazóniai esőerdő megszámlálhatatlan növény, madár, hal és több száz emlősfajtának, illetve olyan fajoknak ad otthont, melyekkel sehol máshol a Földön nem találkozni. Bámulatba ejtő ez a színkavalkád, ez az elképesztő formavilág, biodiverzitás, ahol a fajok tökéletes egyensúlyban élnek egymással.

amaz3

 

Az alkotók korábban már együtt dolgoztak, a La planète blanche (A Fehér bolygó) című projekten, mely az Antarktisz élővilágát mutatta be. Thierry Ragobert rendező ekkor határozta el, hogy a projekt folytatásaként elkészíti a Zöld Bolygót, az Amazonasi esőerdő csodálatos világát tárva fel a nézők számára. A film hét évig készült, helyi szakértők, francia biológusok és filmesek részvételével. Az alkotók a dokumentum és a fikció közötti egyensúlyra törekedtek, ezáltal érve el a néző érzelmi bevonását e különleges környezet valóságába.

amaz5

Az alkotók egy kapucinus majom történetén keresztül, az ő autentikus szemszögéből mutatják be az Amazonasi esőerdőt. Saï fogságban született és nevelkedett, miután azonban a repülő, amellyel szállították lezuhan, egyedül találja magát abban a környezetben, ahol a társai természetes körülmények között élnek.

 

Saï a kis kapucinus majom, elveszetten bolyong az esőerdő sűrűjében. Találkozik az erdő lakóival, szembesül a veszélyekkel, a csodálatos növényzettel, miközben megtapasztalja, hogy az egyedüli reménye ha otthonra lel társai között.

 

A film nemcsak e természeti csodára, de a környezetvédelem fontosságára is felhívja figyelmet.

Az Amazonia egy titokzatos erdő, a színek és hangok erdeje, a legősibb és legritkább fajok menedékének erdeje, a csodák, az egész évben gyümölcsöket és virágokat adó fák erdeje, mérhetetlenség, sokszínű növényzet végtelen körforgásának erdeje, a természeti csodák erdeje…

De vajon meddig még?

Hiszen egyes számítások szerint percenként 2 focipályányi területet tüntetünk el ebből a zöld csodából, mi emberek, azért, hogy pálmaolajat és takarmányozásra használt génmanipulált szóját termesszünk…

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása