Fel

Hagyományos húsvéti játékok

buda5

Hagyományos húsvéti játékok

 

Hagyomány – Művészet – Gasztronómia

Április 19-21-ig idén harmadik alkalommal várják a családokat hazánk legrangosabb húsvéti hagyományőrző rendezvényére a Budavári Palotába. A Budavári Húsvéti Sokadalom turisztikai látványosságot, és színvonalas szórakoztató családi programot kínál kiemelt figyelmet fordítva a gyerekekre. A családok részére egy kedvező árfekvésű, speciális családi jegyet kínálnak a szervezők.

 

buda2

A kicsiket a Mese Mezei állatsimogató, a Kikeleti mesekert és a Komédiás Mező interaktív előadásai, valamint húsvéti kézműves alkotóház, hagyományőrző ügyességi játékok, tojásgurítás, tojáskapkodás és további izgalmas programok várják. Idén is lesznek tojásleső nyuszik, akik fészekkereső játékkal és ajándékokkal teli szakajtóval kedveskednek az apróságoknak. Újra forog majd a kosaras körhinta, és mókára hívogat Paprika Jancsi Csúzlizdája, vagy a Világfa regélő labirintusában is kalandozhatunk kicsinyeinkkel.

A három napos ünnepségen lesz kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásár mesterség bemutatókkal és valódi hungarikumokkal fűszerezve.

buda4

A felnőttek szája ízére hagyományos húsvéti eledeleket készítő látványkonyhákkal, Sonkaházzal, Ünnepi Borterasszal valamint a testi épséget is szem előtt tartva egészséges étkek utcájával készülnek a szervezők. A színes forgatagot teljessé téve a Savoyai terasz nagyszínpadán a világzene, népzene, néptánc, és a gyerekkoncertek széles választékában a család minden tagja megtalálja kedvencét. A nagyszínpadon többek között a világzene olyan sztárjai lépnek fel, mint a Ghymes együttes (Bennük van a kutyavér – családi koncert), Ferenczi György és a Rackajam, a Balkan Fanatik vagy Szalóki Ági, de különleges hungarikumnak ígérkezik a Vízbevető Húsvét Hétfői néptánc találkozó programja is. A gyerekek számára kedvenc muzsikusaik, Gryllus Vilmos és a Kolompos együttes húzzák a talp alá valót. Az autentikus népszokások bemutatása mellett Húsvét liturgiáját követve lesz Istentisztelet és hajnali áhítat. A tavalyi népszerűségen felbuzdulva, idén is hallgathatunk ünnepi, komoly zenei koncerteket. Többek között Sebestyén Márta és Andrejszki Judit régizene koncertjének lehetünk fül és szemtanúi. Az eseményeket tarkítja a Budapesti Történeti Múzeum zenés tárlatvezetése, mely a vár nevezetességeit interaktív módon mutatja be az ünneplő közönségnek.

buda6

 

A rendezvény idei vendégvárosa Sepsiszentgyörgy. A díszvendégek Háromszék élő, húsvéti táncos, zenés és kézműves hagyományainak bemutatásával érkeznek a rendezvényre.

 

Szeretettel várjuk Húsvét Ünnepén a Budavári Palotában!

Elővételi jegyár 20 % kedvezménnyel (április 18., 15 óráig):
Családi napijegy: 4000 Ft (2 felnőtt + max. 4 gyerek), Felnőtt napijegy: 2240 Ft, Gyerek napijegy: 800 Ft (3 éves kortól 14 éves korig),
Diák és nyugdíjas napijegy 1200 Ft (diákigazolvánnyal)

Az elővételi jegyeket a PORT.hu/jegy oldalon, a Libri boltokban, valamint az összes ismert jegyirodában meg lehet vásárolni!

Elővétel itt: http://www.port.hu/pls/fe/festival.festival_page?i_festival_id=14014&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_cntry_id=44

A helyszínen: Családi napijegy: 5000 Ft  (2 felnőtt + max. 4 gyerek), Felnőtt napijegy: 2800 Ft, Gyerek napijegy: 1000 Ft (3 éves kortól 14 éves korig), Diák és nyugdíjas napijegy 1500 Ft (diákigazolvánnyal)

NOE tagoknak 50% kedvezményt biztosítunk a családi jegy árából (a NOE kártyán feltüntetett gyermek létszámra érvényes, ez az akció csak a helyszínen, az elővételi jegyekre nem érvényes!)

A rendezvényre szóló belépővel a rendezvény területén lévő összes interaktív játszóprogram, kézműves alkotóház, fakörhinta, állatsimogató, mesekert térítésmentesen vehető igénybe!

NOE tagoknak 50% kedvezményt biztosítunk a családi jegy árából (a NOE kártyán feltüntetett gyermek létszámra érvényes)!

 

További információ:

A látogatók a rendezvényre szóló belépővel a Budapesti Történeti Múzeum állandó kiállításit is megtekinthetik. A Magyar Nemzeti Galéria állandó és időszaki kiállításai a rendezvény alatt kedvezményes kombinált jeggyel látogathatók.

Jegyek elővételi kedvezménnyel már kaphatók az ismert jegyirodákban.

 

www.budavarihusvet.hu;  www.facebook.com/SzázadokÖröksége; www.szazadokoroksege.hu

A rendezők a műsorváltozás jogát fenntartják! Századok Öröksége Produkció

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása