Fel

Apró lépés mindenkinek

aprólépés

Apró lépés mindenkinek

A globális problémákkal szemben magát kicsinynek érző emberekben is szeretné tudatosítani a Harmónium Egyesület Hasznosítsd magad! programja, hogy mindenki számít, és tehet egy apró lépést a környezetért. Továbbá az ökológiai lábnyomunk csökkentésére is utal a weblapjukon induló kvízjátékuk. A mai naptól elérhető ugyanis a www.aprolepes.hu oldal online környezetvédelmi kérdéssora, amit oktató memóriajáték is színesít.

Nem minden hulladék szemét!Európai összehasonlításban hazánk sajnos elmarad az átlagtól a hulladék kezelés terén. A felnőtt lakosság mindössze 20%-a gyűjti szelektíven a szemetet. Ezért fontosak a gyerekek, és fiatalok apró lépései, hogy felnőttként tudatosabban, átgondoltabban kezeljék a kérdést.

Ha a hulladékkal kapcsolatos környezetvédelemről beszélünk, két dolgot kell megemlítenünk: a hulladék-megelőzést és a szelektív hulladékgyűjtést. A hulladéktermelés megelőzése nagyban összefügg fogyasztási szokásainkkal, ezért a hatékony megelőzés érdekében elsősorban szemléletváltásra van szükség. A szelektív hulladékgyűjtés szintén akkor lehet sikeres, ha gondolkodásunkat alakítjuk át, ha nem bánunk „szemét módon” az értékes hulladék anyagokkal. Természetesen mindkét dolog a gyakorlatban valósul meg. Ehhez kíván gyakorlati és elméleti segítséget nyújtani a Hasznosítsd magad!” program kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Hasznosítsd magad: figyelj és nyerj!

Az új, környezettudatosságot támogató program Magyarország iskolarádió-hálózatában, valamint az aprolepes.hu honlapon mutatkozik be. A hetente hallható ifjúsági műsorok segítségével, és ahhoz kapcsolódó programokkal azt kívánja megmutatni a szervező Harmónium Egyesület, hogy miként lehet kreatívan és ötletesen foglalkozni a hulladékkal kapcsolatos problémákkal.

A program rádióműsorai iskolarádiókban és on-line  is hallgathatók, de a kezdeményezés nem csak fülbevaló műsorokat kínál, hanem aktivitásra is ösztönöz. A többi között például kvízjátékkal várja a gyerekeket a honlapon, s hamarosan meghirdetik a re-hulladék pályázatot is. Az öt hónapon át tartó kvízsorozatban mindenképpen érdemes részt venni, mert a kérdéssor kitöltésével nem csak tudással, hanem ajándékokkal is gazdagodhatnak a résztvevők.

Egy apró lépés a környezetért = egy apró lépés saját jövőnkért!

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása