Fel

ArchiKids_VárosÁlmodók – Panelházak // Építkezés elemről-elemre

datasheet_600x500

ArchiKids_VárosÁlmodók – Panelházak // Építkezés elemről-elemre

IDEI MOTTÓNK: Panelházak // Építkezés elemről-elemre
Milyen egy igazi panelház? Szürke, kocka alakú és óriás toronyként magasodik az égbe, melynek szinte a tetejéig se látni? Esetleg színes, szögletes, széles, hosszúkás? Kopár síkság vagy épp burjánzó zöld növényzet veszi körül? Mi a helyzet a paneldzsungelekkel? Ki tudja, ez már paneltörténelem!
Milyen hatást gyakorolnak ránk a mindennapi életünkben épített tereink? Kik laknak ezekben a betonépületekben? Hogyan határozza meg egy lakóközösség életét a lakótelepi életforma? Miért fontos a közösségi összetartás, hogyan vállalhatunk felelősséget közvetlen élettereinkért?
Gyertek el április 26-27.-én szombaton az ArchiKids_Városálmodók programjaira és közösen utánajárunk!
ArchiKids_VárosÁlmodók_Budapest

Világszerte rendszeresen megszervezésre kerülő ArchiKids eseményén a gyerekek megismerkedhetnek a bennük rejlő építésszel, aki alkotja, formálja és időnként újra álmodja a városi tereket.
Az ArchiKids által szervezett kreatív alkotótevékenységek, egyéni- és csoportos foglalkozások segítségével a résztvevők olyan gyakorlatokra tehetnek szert melyeket a későbbiekben is alkalmazhatnak épített környezetünk folyamatos megismerése érdekében.
Hogyan tudjuk partnerként kezelni a gyerekeket a városi tér alakításában? Hogyan irányítsuk figyelmüket közvetlen környezetük megfigyelésére, tudatos értékelésére? Milyen struktúrák makett szintű megépítésével tudjuk tovább érzékenyíteni eddigi téri tapasztalataikat?
PROGRAMOK:
🎨A JÖVŐ PANELHÁZAI RAJZPÁLYÁZAT ÉS KIÁLLÍTÁS🎨
A pályázat során arra keressük a választ, hogy milyenek lehetnek a jövő lakótelepei!
Milyen formájú, alakú, színű, méretű lehet egy panelház?
Hogyan alakítanád át és fejlesztenéd tovább meglévő panelházakat, épületeket?
Milyen funkciókat tölthet be a város életében egy panelház?
Tervezzük újjá közösen élettereinket! Rajzoljuk meg a Jövő panel-városát!
A beérkezett rajzokból egy közös installációt, a jövő “panel-városát” tervezzük meg, mely szabadon megtekinthető és tovább “építhető” a fesztivál időtartama alatt a Bartók Béla úton, a KÉK projektgalériájában.
Pályaművedet küldd el postai úton, vagy hozd be személyesen a KÉK-be április 25-ig!
A résztvevőknek apró ajándékkal kedveskedünk.
További információk a pályázat beküldésével kapcsolatban: varosalmodok@kek.org.hu
Április 26. PÉNTEK
🏠Walter Rózsi-villa | 1071 Budapest, Bajza utca 10.
16:00-18:00 Bedobozolt panellakás
Mit szólnál hozzá, ha te is magaddal vihetnéd a házad, akárcsak a csiga? Az Építészeti Múzeum gyűjteményében van egy különleges darab, ami mindannyiunk egyik kedvence, de kiállításainkon eddig még sosem szerepelt. Zimits Sándor 1990-ben készített munkája ha akarom emlékmű, ha akarom különleges reklámja a jellegzetes panelfürdőszobáknak. A tárgy hatására mi is kísérletbe kezdünk, ahol alaprajzokat rajzolunk, tervezünk és mérünk, végül pedig mindenki elkészítheti saját panelmakettjét is. Mindezt egy igazán különleges helyszínen, a MÉM MDK Műhelytér kiállítóterében.
(Családi foglalkozás 0-99 / Somogyi-Rohonczy Zsófia, múzeumpedagógus)
Itt tudtok regisztrálni: https://forms.gle/XAba7RJHQm2BARj48
Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása