Fel

Árnyékjáték kézfejjel

arnyek3

Árnyékjáték kézfejjel

 

Esténként nem tudod hogyan könyörögd ágyba gyermekedet? Te már álmos vagy, de a kicsi még nem? Felejtsd el a tv-t, inkább töltsétek az időtöket együtt, kreatívan.
pixel

pixel

 

Hány állatot tudsz a kezedből létrehozni? Nézd meg hány forma létezik még!

 

arnyek1

A gyerekszobában egy kis lámpa, illetve egy csupasz falfelület táptalaja lehet egy remek, szórakoztató családi programnak. Ismered a kézjeleket? Nem is gondolnánk sokszor, hogy az árnyéka ennyire hasonlít egy állatra. Játsszunk el jeleneteket, kreáljunk saját magunk egy mesét, legyen ez az esti mese, amit magunknak írunk.

 

Kezdőknek

 

arnyek4
Vannak könnyebb és nehezebb jelek is. Ha még csak most tanuljuk a mozdulatokat, akkor érdemes könnyebbekkel kezdeni, mert így a kicsik számára is egyszerűen örömet tudunk szerezni.

Nem mellesleg a gyerekek is szívesen megtanulják a pozíciókat, így olyanokat érdemes bemutatni, amelyeket ők is könnyen utánozni tudnak.

 

Haladóknak

 

arnyek7

A haladóknak szánt árnyékábrák már nem feltétlen csak a kézfejünk bevonásával jönnek létre.

Esetenként egész alkarunk, hajunk vagy egy-egy kisebb segédletnek használt tárgy is tud újdonságot létrehozni. Sokban befolyásolja a végeredményt, hogy a fény melyik irányból esik a kezünkre.

Minél közelebb megyünk a lámpához, annál nyújtottabb, nagyobb alakokat kapunk, s ahogy távolodunk, úgy zsugorodnak össze.

 

arnyek6

 

forrás: www.kicsisziv.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása