Fel

Augusztusi gyereknapok a Galériában

Fényes Adolf-Gyerekjátékok 58

Augusztusi gyereknapok a Galériában

Különleges tárlatvezetésre várja a családokat augusztusban a Magyar Nemzeti Galéria munkatársai. A hosszú nyári szünetben igazi felüdülés ez a múzeumi program, ahol a gyerekek játszva tanulhatnak. A múzeumpedagógusok a programot a most látható  Monet, Gauguin, Szinyei Merse Pál, és Rippl-Rónai József műveihez igazították.

Tárlatvezetés gyerekeknek

majális

Megismertetni, megszerettetni a múzeumot, a képeket, a művészetet gyerekekkel mindig nagy kihívás. Hogyan avassuk be a kicsiket ebbe különleges világba, egy olyan helyen, ahol csendben kell maradni, ahol a látványosság statikus, s mégis önmagáért beszél? A Magyar Nemzeti Múzeum dolgozói ezt a határt szeretnék eltörölni, s augusztus elején különleges tárlatvezetésre invitálja a gyerekeket. A foglalkozás a Monet, Gauguin, Szinyei Merse, Rippl-Rónai című, impresszionista remekműveket bemutató kiállítás keretein belül valósul meg. Két keddi napon, augusztus 6-án és 13-án 10.30-tól várja a 8- 13 éves  korosztályt kifejezetten nekik szóló tárlatvezetéssel a Galéria.

Múzeumi nyár

A kiállítást felkereső gyerekekre hangos tárlatvezetővel és kétféle kiadvánnyal is gondoltak a Galéria múzeumpedagógusai. A Magyar Nemzeti Galéria első alkalommal gyerek audio-guide-ot, azaz hangos tárlatvezető eszközt készített a kiállításhoz. A 8-13 éves gyerekeknek szóló, de szinte minden korosztály számára élvezhető, párbeszédes formájú rövid ismertetők segítségével a kiállítás főműveivel ismerkedhetnek meg a gyerekek. A hangos tárlatvezető 400 Ft-os áron vehető igénybe. A kiállításhoz matricás foglalkoztató füzet és színező is készült, amelyek a múzeum könyvesboltjában vásárolhatóak meg.

 Bővebb  információk: www.mng.hu

Időpontok: 2013. augusztus 6. és 13., kedd, 10.30 óra

A tárlatvezetésen a kiállításra megváltott belépőjeggyel a részvétel ingyenes.

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, Budavári Palota, C épület

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása