Fel

Az állatok körül forog a világ a Skanzenben

skanzen-csacsi

Az állatok körül forog a világ a Skanzenben

„Állati” hétvégével várja a családokat augusztus 20-21-én a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szentendrén. Két napon keresztül a paraszti gazdaság jószágai lesznek a programok főszereplői, és izgalmas bemutatókon keresztül, mókás feladatok segítségével ismerkedhetnek a látogatók a háziállatokkal.
pixel

pixel

Azt már az egészen apró gyerekek is tudják, hogy a tejet a boci adja, a tojást a tyúkocska tojja, de vajon hány városi gyereknek van módja manapság megtapasztalni, hogy milyen érzés a szalmában kotorászva tojások után kutatni, hogy mekkora csoda, amikor a tejszín a kitartó köpülés hatására tényleg finom vajjá alakul, vagy amikor a kezük alatt válik a gyömöszöléstől a birka szőre a textildarabbá? Az augusztus huszadikai hétvégét a Skanzen a háziállatoknak szentelte, így azok is testközelbe kerülhetnek a jószágokkal, akik eddig csak képeskönyvben látták őket.

 

skanzen-lo

A magyar lófajták bemutatóján hucul, lipicai, nóniusz és más legendás fajokkal találkozhatnak az érdeklődők, sőt egy falkányi vendégkutya ügyességét is megcsodálhatják, mert az egyik kutyaiskola a látogatók kedvéért a Skanzenbe helyezte át szombati foglalkozásait.

 

Felfedező túraútvonalat is kialakítottak a skanzenesek, ahol lesz disznóságos, szárnyas, tejes-vajas fejtörő, malac-puzzle, szekérszerelés, almozás, tojásszedés, gyapjúmosás és sok egyéb érdekesség.

Egész nap közlekedik a lovaskocsi, sőt a gyerekek a múzeum szelíd szamara által húzott csacsikordéra is felülhetnek.

skanzen-racka

Mint mindig, most is kézműves foglalkozások sora várja a családokat; fonalból készült pulik, fonott ostorok, faragott pásztorbotok, rongybabák, állatos fülbevalók, csutkacsacsik garmadája fog kikerülni az ügyes kis ujjak alól. A piciket zenés ölbéli játékok várják, a kicsik pedig állatmeséket hallgathatnak a meseszobában, miközben állatos képeket színezgetnek. Szombaton bábelőadás, vasárnap gyerekkoncert is szórakoztatja majd a Skanzenbe kilátogatókat.

 

A részletes program ITT olvasható.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása