Fel

Sok, vagy kevés az arany az olimpián?

spelletjes doen

Sok, vagy kevés az arany az olimpián?

A „Gyorsabban, Erősebben, Magasabbra” nem csak az olimpia idején motiválja a fiatalokat (szüleiket). Már az óvodában kezdődik a verseny: persze nem mindegy, miben. (Kié a legdivatosabb cucc, legszebb autó, ki hol nyaralt, vagy ki rajzol szebben, ki alszik el előbb, ki nyeri a futó versenyt?) Gáspár Sári véleménye mindig aktuális. 

 

 

Nagycsoportos unokám megelégedéssel vette tudomásul, hogy a rendőrös játékban ő mindig csak a „sorompó”, mert Bálint sokkal gyorsabban fut, mint ő, tehát ő a rendőr. Bálint viszont, akkor sem adta át a kiváltságos „üldözô szerepet” Tominak amikor Tomi sportszerűen legyőzte őt versenyfutásban, – hanem egyszerűen kizárta a játékból, (mint konkurenciát).

 

 

Hogy mi köze az ovisok játéknak az olimpiához?

 

 

Az óvónéni szerint Tomi ne is akarjon Bálinttal játszani, – mert Bálint nagyon agresszív. (A legközelebbi futóversenyben Tomi ne is induljon.)
Ő már többször szólt Bálint szüleinek, de a válasz: „…az életben is az nyeri a versenyt, aki erőszakos, – igaz, hogy Tomi gyorsabb, de tutyi-mutyi, fusson versenyt a lányokkal”

 

 

Tehát mire neveli Tomit a felnôtt? És Bálintot?

E költői kérdés után hallgassuk meg a tíz éves Andrást, aki a Nyíregyházi Sport iskolában kezdi az ötödik osztályt – és mint sokaknak,- neki is Cseh Laci a példaképe. (No meg az édesapja!)

Úszásban leszek olimpiai bajnok, ha most nem sikerül egy verseny, …
(1 perc, mp3 file)

 

 

Ugye milyen biztató, ha ilyen apák és példaképek nevelik a gyerekeket?

Idén szeptember elsején másfél millió diák számára kezdődik meg a tanév. Csaknem százezren lesznek elsősök, és az óvodába lépő apróságok életében is egyre nagyobb szerepet játszik a verseny . Szerintetek mikor kezdődik a verseny? Minden vélemény számít!

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása