Fel

Az egy mi? – tankönyvkiadós meseíró pályázat

Az egy mi? – tankönyvkiadós meseíró pályázat

Kalaposszattyú, szemercsésvakászka, karmazsinpirók. A hasonlóan fura hangzású szavak nyomán joggal vetül fel a kérdés: az egy mi? A válasz ezúttal pedig nem más, mint hogy a Nemzeti Tankönyvkiadó új meseíró pályázatnák témái.

A korábbi évek sikeres pályázatai nyomán, idén újra meseírásra buzdítja az általános iskolák 3-8 osztályos diákjait a Nemzeti Tankönyvkiadó. A tematikában ezúttal furcsa, szokatlan nevű növények, állatok, települések szerepelnek.

 

A feladat először is, választani egyet a felsorolásból. Már ez sem könnyű, hiszen olyan mesébe illő elnevezések sorjáznak, mint Ökörítófülpös, Szépkenyerűszentmárton, berzengomag, csilpcsalpfüzike, ékfarkú halfarkas, kormos szerkő, vízibuzganika, és így tovább. A következő lépésben azután arra kell választ adni egy frappáns mesében, honnan eredhet az elnevezés, ki nevezte el őket így és miért. Persze a talány megfejtéséhez a diákoknak segítségére lehet a szárnyaló gyermeki fantázia.

 

Egy diák egy mesével pályázhat. Egy iskolából minden kategóriában maximum 3-3 pályázat küldhető be. A terjedelem maximum 3 kézzel írott oldal. A pályázat csak a kiíráshoz készült űrlapon küldhető be a pályázó kézírásával! A beküldött meséket a Nemzeti Tankönyvkiadó zsűrije értékeli, a fővédnök: Lackfi János író, költő.

 

 

Kategóriák:

1. kategória: 3–4. osztály

2. kategória: 5–6. osztály

3. kategória: 7–8. osztály

 

 

A díjak:

 

1. díj: 25.000 Ft értékű ajándékcsomag

2. díj: 20.000 Ft értékű ajándékcsomag

3. díj: 15.000 Ft értékű ajándékcsomag

 

 

 

Beküldési határidő: 2011. február 21.

 


A további információk, és a pályázathoz tartozó űrlapok megtalálhatók a Nemzeti Tankönyvkiadó honlapján.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása