Fel

Farsangi forgatós

Farsangi forgatós

Télvíz vége felé a farsang van soron. 2011. február 19-én szombaton Farsangi Forgatós mulatságon vehetnek részt a családok, kicsik és nagyok. A Fővárosi Művelődési Ház új rendezvénysorozatot indít FMHáztáji Vigadalom néven, melyen a néphagyomány táncos alkalmait ünnepelik.

Tavaszváró mese c. előadással indítják a programszervezők a farsangi mulatságot, ahol a Görömbő Kompánia előadása lesz látható. A darabban táncba szőtt mesét és mesébe szőtt táncot követhetnek figyelemmel a szülők, óvodás és kisiskolás korú gyermekeikkel. A háromnegyed órás népi mesejáték után kezdődik 17 órától a Farsangi gyermektáncház, melyet a Csürrentő együttes élőzenés műsorával Kovács Zsuzsanna vezet majd.

A gyermekeket természetesen jelmezben várja Zsuzsi és a zenészek, akik szintén be fognak öltözni valamelyik mese szereplőinek gúnyájába. A meseszínház és a táncház közben Kalmár Zita a kézműveskedni vágyókat varázsolja el, most a farsanghoz kapcsolódóan mindenféle természetes anyagból mohácsi busóálarcot fognak készíteni.

 

A gyermekeknek szóló program után este 7 órakor kezdődik a felnőtt farsangi bál, melyen a Ház zenekarai Csürrentő, Greenfields, Falkafolk és Sültü mellett egy magyar vonós együttes is fellép majd. A moldvai, balkáni, ír és magyar kavalkádba érkezők közül kedvezményes jegyet válthatnak azok, akik felnőttként jelmezben érkeznek a bálba.

A folk-kocsmában egy villányi borpincészet borkóstolóján vehetnek részt a szünetben pihenő táncosok. A rendezvényekre elővételben is lehet jegyet váltani a www.fmhnet.hu oldalon.A mesélők, a zenészek és a táncházvezetők szeretettel várnak minden pöttöm és fölnőtt látogatót!

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása