Fel

Újra vár a Gyermekvasút

Újra vár a Gyermekvasút

 

Már nagypapakorú a Gyermekvasút, ám idén is, mint minden tavasszal, újra várja a talpraesett jó tanulókat, akik szeretnék kipróbálni a vasutas mesterséget. Az újabb tanfolyamra jelentkezni a megnyitón lehet, ami január 29-én szombaton 9 órakor lesz, a Hűvösvölgyben a Gyermekvasutas Otthon épületében.

Szabad a pálya

A tanfolyamot sikeresen elvégzők nyolcadik osztályos korukig gyermekvasutas szolgálatot láthatnak el a Gyermekvasúton felnőtt vasutas dolgozók felügyelete mellett. A képzés négy hónap időtartamú. Ezalatt a gyerekek megismerkednek a szolgálatok ellátásához szükséges vasúti ismeretekkel és bekapcsolódnak a gyermekvasutasok több száz fős közösségének életébe. A tanfolyamra azok a gyerekek jelentkezhetnek, akik az általános iskola negyedik, ötödik vagy hatodik osztályába, illetve ennek megfelelő gimnáziumi osztályba járnak, és tanulmányi eredményük legalább 4,0 átlagú. Még a beiratkozás előtt célszerű beszerezni az iskolai és szülői hozzájárulást, valamint a gyermek háziorvosánál elvégezni az alkalmassági vizsgálatot. A jelentkezési lap a honlapról letölthető, vagy személyesen beszerezhető Széchenyi-hegy és Hűvösvölgy állomásokon és a Gyermekvasutas Otthonépületben. A tanfolyamra minden jelentkező felvételt nyer, aki megfelel a jelentkezési feltételeknek. Az együtt jelentkező osztálytársak, testvérek, ismerősök szülei a beiratkozáskor kérhetik, hogy gyermekeiket ugyanabba a tanfolyamos osztályba osszák be.

Jelentkezés és beiratkozás

A tanfolyamra jelentkezni és beiratkozni elsősorban a megnyitó alkalmával lesz lehetőség. Azok, akik a megnyitó napján nem tudnak megjelenni, az első néhány alkalmak egyikén még csatlakozhatnak a tanfolyamhoz. A minél kevesebb pótolni való és könnyebb előrehaladás érdekében javasolt minél korábban, lehetőleg a legelső napon megkezdeni a tanfolyamot. Előjelentkezés nem szükséges.

 

A megnyitó programja

A tanfolyam megnyitója 2011. január 29-án szombaton 9:00 órakor lesz Hűvösvölgyben a Gyermekvasutas Otthonépületben. A gyerekek számára már a megnyitó napján egész napos elfoglaltságot jelent a tanfolyam. A szülői értekezlet ideje alatt közös játékon vesznek részt, miközben megismerkednek egymással és az ifivezetőkkel, a délelőtt hátralévő részében és a kora délutáni órákban pedig bevezető foglalkozásokon vesznek részt: megismerkednek a Gyermekvasúttal és a tanfolyamos oktatókkal. Délután közösen utazást tesznek a Gyermekvasúton, melyet az időjárás függvényében rövid erdei sétával vagy közös játékkal fejeznek be.

– nyp –

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása