Fel

Az Egyszervolt.hu nyerte el a Kiváló Online Gyermektartalom Díjat

00001_271x163_normal

Az Egyszervolt.hu nyerte el a Kiváló Online Gyermektartalom Díjat

 

A Biztonságos Internet Naphoz kapcsolódóan hirdették ki a magyar gyermekhonlapok kiválósági versenyének eredményét. A szakmai zsűri döntése alapján a magyar díjat, s így az európai versenyen való részvétel jogát az Egyszervolt.hu portál nyerte el, ahogyan a Facebook közösségi portálon lezajlott szavazás eredményeként a közönségdíjat is.

 

Magyar Kiváló Online Gyermektartalom

A első alkalommal meghirdetett Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj kiosztására a Biztonságos Internet Napon került sor. A verseny az Európai Kiváló Online Gyermektartalom sorozat része. Célkitűzése a 6-12 év közötti korosztályt megcélzó minőségi online tartalmak bemutatása és értékelése volt, s ilyen tartalmak előállításának ösztönözése.

 

Kiváló Egyszervolt

A magyarországi versenyt a Magyar Tartalomipari Szövetség bonyolította le, neves szakmai zsűri – valamint a közönség bevonásával. A szakmai zsűri döntése alapján a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom 2011 Díjban az alábbi honlapok részesültek:

http://egyszervolt.hu – a teljes körű gyermekbarát tartalmak megjelenítéséért a zsűri az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj 2011 versenyen való részvételre javasolta.

www.energiasuli.hu – a tudatos fogyasztói magatartásra való nevelésért kapott díjat,

http://erdojarojatek.cvn.hu – a környezettudatos magatartásra való nevelésért kapott díjat.

A közönségszavazás a Facebook közösségi site-on zajlott, ahol – a szakmai zsűri döntésével egybehangzóan – szintén az Egyszervolt.hu végzett az élen.

 

Csak így tovább

Az Egyszervolt.hu szerkesztősége örömmel értesült a szakmai zsűri döntéséről, s köszönettel fogadta a közönség szavazás végeredményét. Az elismeréseket egyben elvárásként is értelmezi a tartalom magas minőségével szemben, melynek a jövőben is eleget kíván tenni. Annál is inkább, mert ezzel a felelősséggel tartozik a honlapcsoport havi félmillió látogatójával szemben is, különös tekintettel a gyerekekre, akik kifejezetten érzékeny célcsoportot jelentenek.

 

Tíz éve a gyermekkultúra szolgálatában

Az idén tizedik éve működő Egyszervolt.hu mára meghatározó szereplője a magyar internetes tartalomszolgáltatásnak, a leglátogatottabb magyar gyermekkulturális,családi portál. Célja az alapítás óta változatlan: a gyermekkultúra ápolása, és terjesztése, a szórakoztatva oktatás. Ám a klasszikus és kortárs mesék, versek, dalok folyamatosan bemutatása mellett új produkciók létrehozása sem marad el, mint a MOME Művészeti Egyetem ANIME programmal közösen megalkotott, kortárs gyerekverseket bemutató Versfilmek című rajzfilmsorozat.

 

Az egyszervolt felsőbb osztályba lépett

Az Egyszervolt.hu tartalmai a kezdetektől fogva szorosan kapcsolhatók az iskolai tantervek követelményeihez. Külön kiemelendő kategóriát képviselnek a készségfejlesztő játékok, melyek a forma és színfelismeréstől az interaktív térképhasználatig széles skálán adnak a gyakorlatban is felhasználható ismereteket. A szerkesztőség tevékenysége mára kiegészült a kifejezetten iskolai célú digitális segédanyagok létrehozásával is. Az Egyszervolt.hu ugyanakkor rendszeresen indít oktatási célú országos akciókat, kampányokat is. Legközelebb február 15-én veszi kezdetét egy újabb, az általános iskolásokat célzó versengés Zöldi Ákos és Földvigyázók címmel, mely a környezettudatos magatartásra kívánja felhívni a figyelmet, s a gyakorlatba átültetni a megszerzett ismereteket.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása