Fel

„Az úgy volt…” – X. Janikovszky Éva meseíró pályázat

„Az úgy volt…” – X. Janikovszky Éva meseíró pályázat

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 10. alkalommal hirdeti meg a Janikovszky Éva meseíró pályázatot „Az úgy volt…” címmel. A felhívás célja kettős: részben a mai iskolás nemzedék önálló alkotótevékenységének ösztönzése, részben pedig tisztelgés a tíz éve elhunyt írónő, Janikovszky Éva előtt. A pályaműveket április 25-ig várják.

 

Alkotó gyerekeknek

A meseíró pályázat azoknak a gyerekeknek szól, akik nemcsak mások történeteit olvassák érdeklődéssel, hanem saját maguk is szívesen írnak. A személyes élményeken, fantázián, kreativitáson alapuló történetmesélés a gondolatok megfogalmazására, rendszerezésére szolgál, mely nyelvi rendszert és gazdag kifejezőkészséget feltételez. Az ország legnagyobb közkönyvtára fontos feladatának tekinti a fiatal nemzedék önálló alkotótevékenységének támogatását és ezen keresztül az irodalom megszerettetését is.

 

Jubileumi vándorkiállítás

A jubileumi pályázat mellett Janikovszky Éva halálának tizedik évfordulója alkalmából az életművet gondozó Móra Kiadó vándorkiállítást rendez, mely 2013. május 15. és június 3. között a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában kerül bemutatásra. A tárlaton az írónő könyvei, naplórészletei és fotói mellett többek között írógépe és gyermekkori naplóinak részletei is megtekinthetők majd.

 

A pályázat feltételei

A Janikovszky Éva meseíró pályázat résztvevői a korábbiaknak megfelelően két kategóriában indulhatnak: a 6-10 évesek és a 11-16 évesek korcsoportjában.

A jelentkezők bármilyen témát választhatnak, tematikai megkötés nincs.

Pályázni az ország határain belüli és határain kívüli településekről is lehet.

Minden pályázó csak egy, maximum 5 A/4-es oldal terjedelmű, nyomtatásban még meg nem jelent írással indulhat.

A beérkezett írásokat az előzsűri minősíti, a továbbjutókat a szakmai zsűri értékeli.

 

Cím:

A pályaműveket postai úton a Központi Könyvtár címére (1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.) vagy e-mailen a titkar@fszek.hu címre kell beküldeni, vagy személyesen a Központi Könyvtár Átriumában megtalálható gyűjtőládába lehet bedobni. Ebben az évben a pályaművek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár valamennyi tagkönyvtárában is leadhatók.

 

Határidő:

A pályázatok postára adási határideje: 2013. április 25.,

e-mailben pedig 2013. április 25. 24:00 óra.

Eredményhirdetés:

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2013. május 31-én, pénteken 14 órakor kerül sor a Központi Könyvtárban.

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása